Арсеній Яценюк: Запуск першого експериментального поїзда Україна-Грузія-Азербайджан-Казахстан очікується на цьому тижні (відео)
середа, 13 січня 2016, 13:02

На цьому тижні очікується запуск першого експериментального поїзда за маршрутом Україна-Грузія-Азербайджан-Казахстан, який дозволить суттєво знизити собівартість транспортування українських товарів на ці ринки. Про це заявив Прем’єр-міністр України, лідер партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк на засіданні Уряду в середу, 13 січня.

Цей маршрут, наголосив Глава Уряду, дасть можливість українській економіці знайти альтернативний шлях постачання товарів на ті ринки, «які були завжди українські, але у зв’язку з російським транзитним і торгівельним ембарго зараз вкрай складно доставляти ці товари».

Він повідомив, що Міністерство інфраструктури України та «Укрзалізниця» проводять з цього питання зустріч  в Баку. Глава Уряду також провів відповідні розмови з Прем'єр-міністрами Казахстану і Азербайджану.

«Наше завдання – мати єдиний наскрізний тариф, максимально завантажити цей потяг. Таким чином, якщо ми його завантажимо, собівартість транспортування українських товарів буде суттєво нижча», - наголосив Глава Уряду.

«Після підписання відповідних угод, у п’ятницю запускаємо перший експериментальний поїзд, і далі активно працюємо з нашими партнерами з тим, щоби фактично побудувати альтернативний шлях постачання українських товарів», - підкреслив Арсеній Яценюк.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua