Арсеній Яценюк: Зараз основне – забезпечити громадян субсидіями і не дозволити з'явитися новим газовим олігархам (відео)
четвер, 15 жовтня 2015, 13:32

«Газові олігархи занесли до парламенту гроші, щоб знизити для себе податки. Щоправда, прикриваючись перед виборами тезами про турботу про український народ і дешевший газ. Вистачить цієї брехні", - заявив Прем’єр-міністр України, лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк на засіданні антикризового енергетичного штабу в четвер, 15 жовтня.

«Вся Україна зараз перед виборами слухає казку, яку ми слухали протягом останніх 20 років, - газ безкоштовно. Нафтопродукти, я так розумію, теж безкоштовні? І скоро ще й продукти харчування пообіцяють безкоштовно», - сказав він.

Глава Уряду нагадав, що в парламенті «деякі відомі особистості розповідали, що газ від північного сусіда буде по 150 доларів»: «Я казав - якщо буде по 150 доларів, тоді буде інший тариф. А от якщо буде 250, як він сьогодні є, - тоді 100 доларів різниці поверніть. Тоді зразу можуть бути інші, в тому числі й тарифи в країні».

«Вистачить вже цієї брехні. Ми вже ці казки про дешевий газ і безплатну ковбасу слухаємо 20 років», - наголосив Арсеній Яценюк.

Він підкреслив, що український газ сьогодні йде на потреби населення: «Якби цей газ не йшов населенню, то тоді ціна би була не 3600 гривень по соціальній нормі, а 7200 гривень (за тисячу кубічних метрів). І якби не було цього українського газу, то платіжки за тепло були би втричі вищі, ніж ми сьогодні маємо можливість встановити».

Арсеній Яценюк підкреслив, що зараз основне – забезпечити громадян субсидіями «і не дати можливості з'явитися новим газовим олігархам»: «Спроба парламенту проголосувати закон про ренти, начебто турбуючись про громадян України, є ніщо інше, як політична корупція і брехня. У цьому законі хочуть знизити ренти для газових олігархів, які вкрали родовища і занесли до парламенту гроші для того, щоб знизити для себе податки. Щоправда, прикриваючись перед виборами тезами про турботу про український народ і дешевший газ».

«Не буде газ дешевший. Немає його дешевшого в світі. Все, що ми могли зробити, ми зробили», - підкреслив він. Арсеній Яценюк повідомив, що за останніми офіційними даними вже 3,3 мільйона домогосподарств отримали субсидії Урядова програма субсидій, наголосив він, субсидує «не тих, у кого тисячі квадратних метрів і басейни обігріваються газом, а тих, кому потрібна допомога держави». 

Глава Уряду також наголосив, що Уряд вніс технічні правки щодо постанови про призначення субсидій «для того, щоби ні в якому випадку не «ганяти» знову людей, яким призначена так звана нульова субсидія»: «Ми внесли зміни до постанови, і ця субсидія в автоматичному режимі буде далі нараховуватися».

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua