Арсеній Яценюк застеріг новий уряд від скорочення видатків на армію: "Не будемо годувати своїх – годуватимемо чужих"
п’ятниця, 6 березня 2020, 23:15

Прем'єр-міністр України 2014-2016 років, лідер партії "Народний фронт" Арсеній Яценюк застеріг новообраний уряд від скорочення видатків на національну безпеку і оборону: "Армія повинна завжди бути нагодована. Не будемо годувати своїх – будемо годувати чужих", наголосив він у програмі "Свобода слова Савіка Шустера" на телеканалі “Україна” 6 березня.

Він підкреслив, що економічна ситуація нині непроста: за даними Мінекономіки, вперше за 49 місяців зафіксовано падіння економіки - на 0,5%. Недоотримання коштів бюджету з початку року - 18 мільярдів гривень: "Динаміка дуже погана, як по митниці, так і в цілому по економічних процесах".

Арсеній Яценюк наголосив на необхідності запобігти політичній і економічній кризі: "Падіння нинішнього уряду на 50% означатиме проведення дострокових виборів. Нам зараз не потрібна ні політична, ні економічна криза. Ми її не витримаємо. Ми не в тих умовах", - сказав він.

Він наголосив, що зараз завданням номер один для економіки є кредитування: "Якщо країна не буде мати довгих і дешевих кредитів, неможливо підняти економіку".

Поширення коронавірусу, наголосив Арсеній Яценюк, вдарить в тому числі й по українській економіці, і уряд має бути до цього готовим. Після поширення коронавірусу, нагадав він, США відразу зменшили облікову ставку, тобто “вартість грошей федерального резерву, які видаються в економіку”. Це, за словами Арсенія Яценюка, необхідно, щоб американський бізнес міг пережити наслідки коронавірусу.

Арсеній Яценюк також підкреслив, що новому уряду України доведеться фінансувати дефіцит бюджету. Водночас він застеріг від практики минулого року, коли так званим іноземним інвесторам держава продавала свої цінні папери під річну дохідність в середньому 30% річних: "Хто з громадян може розмістити свої гроші на депозит під 30%? А з їх податків фінансують дефіцит бюджету і відправляють так званим інвестора 30%".

Окрім того, на переконання Арсенія Яценюка, урядові необхідно розпочати переговори з Європейським Союзом про промисловий безвіз: “Ми добилися безвізу для громадян. Добийтеся такого самого безвізового режиму для української промисловості”, - звернувся лідер "Народного фронту" до новообраного прем’єр-міністра.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua