Арсеній Яценюк: Завдання “Народного фронту” - виконати програму реформ і піти на президентські та парламентські вибори 2019 року (відео)
субота, 11 листопада 2017, 12:51

Завдання “Народного фронту” - виконати програму необхідних для країни реформ і в 2019 році піти на президентські та парламентські вибори.

Про це заявив лідер партії “Народний фронт”, Голова Політради партії Арсеній Яценюк під час з’їзду "Народного фронту” у Києві в суботу, 11 листопада.

Арсеній Яценюк наголосив, що партія розпочала свою політичну діяльність у надскладних умовах: “У когось могло скластися враження, що ми досягнули мети. У нас такого враження взагалі не було. Ми чудово усвідомлювали, що це тільки початок. Початок важкої боротьби, боротьби з неймовірними викликами, з якими Україна за час своєї відновленої незалежності жодного разу не стикалася”.

“Ми зібралися з силами. Ми стали один біля одного як єдина команда. І ми довели всім, що здатні боротися і перемагати. І це заслуга всієї партії, всієї політичної команди «Народного фронту», - сказав він.

“Коли ми прийшли, на всю країну було 108 тисяч гривень на казначейському рахунку. Коли наш уряд пішов, на всю країну з іноземною валютою було 90 мільярдів гривень. Україна протягом всієї незалежності повністю сиділа на російській газовій голці. Коли ми змінили уряд, Україна вже не купувала жодного кубічного метра газу в Росії”, - підкреслив Арсеній Яценюк.

Коли розпочав роботу перший уряд Арсенія Яценюка, бюджетний дефіцит сягав 10% з боргами “Нафтогазу”: “Наш уряд його зменшив до 3%. Ми стали жити за тими засобами, які ми заробляємо”.

"Коли ми прийшли, у нас не було чим заправляти танки, і танки не їздили. У нас не було армії, заробітної плати для військовослужбовців. Сьогодні це одна з найпотужніших армій Європи, яка єдина бореться і стримує російську військову агресію”, - наголосив лідер “Народного фронту”.

Арсеній Яценюк нагадав, що за результатами виборів 2014 року була створена парламентська коаліція з п’яти фракцій, до якої вперше в історії країни увійшла конституційна більшість - 302 народних депутати: “А потім члени парламентської коаліції почали пропадати - стало страшно брати відповідальність, приймати так звані непопулярні рішення. Я не знаю, що таке непопулярні рішення. Я знаю, що є рішення правильні і неправильні”.

“Ми боролися за життя країни. Так, ми приймали правильні рішення, і країна тому сьогодні живе”, - сказав він.

Потім, підкреслив Арсеній Яценюк, настала ще одна частина кризи: “Мені прикро, що наші партнери по коаліції поступили недалекоглядно. Я очікував повної підтримки від Президента. Президент зробив помилку. Що я можу відповісти Президенту? Стандартна відповідь в українській політиці – ми переходимо в опозицію, от вам мій кулак. Зараз я Президенту Порошенку хочу відповісти наступне. Пане Президент, дякую за досвід. Ми стали сильніші. І я сподіваюся, що всі учасники тодішньої політичної кризи зробили висновки і не припустяться подалі таких помилок”.

“Адже йдеться не про наші політичні рейтинги, не про наші місця в уряді чи в парламенті, - це все минеться. Мова іде про долю країни. І зараз доля країни залежить від єдності всіх гілок влади, Президента, уряду і нашої парламентської коаліції. І не тільки від єдності, але і правильних цілей, які повинні бути поставлені і доведені”, - наголосив Арсеній Яценюк.

Лідер “Народного фронту” підкреслив, що завдання партії – “виконати програму реформ, яка необхідна для країни, і в 2019 році піти на президентські та парламентські вибори”: “Нас оцінять люди. Нам є що сказати. У нашій країні і в нашій політичній системі є відповідальні люди, які припускаються помилок, але які їх виправляють, які знають, що робити, вміють робити, мають цінності і власні переконання. І ці люди – це політична партія «Народний фронт».

ФОТОРЕПОРТАЖ з`їзду можна переглянути ТУТ

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua