Арсеній Яценюк: Завдання Путіна – збити Україну з основних геополітичних радарів. Але Україна є і залишається ключовим партнером Заходу
п’ятниця, 4 грудня 2015, 20:01

«Завданням Путіна було збити з основних геополітичних радарів Україну, а потім повзучою експансією далі захоплювати країну. Але Україна є і залишається ключовим партнером Заходу, і ніхто не закриє очі на Росію», - наголосив Прем’єр-міністр України, лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк в інтерв’ю українським телеканалам у п’ятницю, 4 грудня.

«Якщо хтось думає, що Росія зупинилася, якщо хтось думає, що війна закінчилася, - ні. Зараз Росія перевела основну увагу світу на Сирію, на ситуацію з Туреччиною», - підкреслив Арсеній Яценюк.

Він наголосив, що вважає це «частиною російського плану»: «Збити з основних геополітичних радарів Україну – це було завдання Путіна. А потім повзучою експансією далі захоплювати Україну. Як через військову операцію, яка не знята з порядку денного, адже десятки тисяч російських бандитів і терористів знаходяться на Донеччині і на Луганщині, - так і через політичну дестабілізацію всередині України».

«Усі добре пам’ятають Україну зразка десять років тому. Відносини між Президентом і Прем'єром, всередині провладної коаліції. Навіть деякі гравці цього політичного протистояння залишилися сьогодні в українській політиці. Тому ми не маємо права допустити в першу чергу внутрішньополітичної дестабілізації, цих чвар, які розносять державу», - наголосив Арсеній Яценюк.

Глава Уряду підкреслив, що російський план про те, щоби Україна зникла з радарів, міг мати місце: «Але останні візити наших європейських партнерів, у першу чергу візит Віце-президента Сполучених Штатів Америки Джо Байдена, – це чіткі сигнали щодо того, що Україна є і залишається ключовим партнером Заходу, і ніхто не закриє очі на Росію і ніхто не буде торгуватися з приводу майбутнього України з Російською Федерацією за спиною України».

«Мова йде про цінності вільного світу», - підкреслив він.

Глава Уряду також підкреслив важливість того, аби  «Росія знала - національна безпека і оборона України фінансується, ми відбудовуємо армію».

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua