Арсеній Яценюк: Завдання влади - розмовляти з людьми. Інакше тишу заповнять ті, хто хоче дефолту
вівторок, 24 березня 2020, 09:10

«Зараз завдання всієї влади – розмовляти з людьми. Тому що якщо буде тиша, її заповнять ті, які зацікавлені в дефолті. Які зацікавлені в тому, щоб економіка впала, щоб в Україні були проблеми. От хто заповнить тишу. Комунікуйте, говоріть, не бійтеся і дійте», - наголосив прем'єр-міністр України 2014-2016 років, лідер партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк у програмі «Свобода слова» на ICTV 23 березня. 

Арсеній Яценюк наголосив, що інструкції, як долати нинішню кризу, немає ні в кого у світі: «Паніка є у Сполучених Штатах, у Євросоюзі, але там люди приймають рішення».

«Іншого шляху, ніж збільшити дефіцит державного бюджету, створити стабілізаційний фонд і пережити цю складну економічну ситуацію, немає», - наголосив Арсеній Яценюк, нагадавши, що навіть канцлер Німеччини Ангела Меркель, яка була раніше проти збільшення дефіциту бюджету, заявила, що це необхідно робити.

Покривати дефіцит бюджету необхідно в першу чергу за рахунок програми з Міжнародним валютним фондом.

Він також закликав владу розпочати планування реструктуризації державних боргів: «Зараз найкращий час для того, щоби провести реструктуризацію, як ми проводили в 2015 році. МВФ нас підтримає».

Він звернувся до присутньої на програмі першої заступниці голови НБУ Катерини Рожкової і наголосив на важливості того, аби центральний банк не допустив розтрачування золотовалютних резервів та запобіг валютним спекуляціям.

Арсеній Яценюк наголосив, що прем'єр-міністр повинен стати головою антикризового штабу. Водночас члени парламенту повинні проявити політичну волю і проголосувати за необхідні для подолання кризи закони.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua