Арсеній Яценюк: Завданням Росії було перешкодити угоді про ЗВТ України та ЄС. Але з 1 січня угода набуває чинності повному обсязі
вівторок, 29 грудня 2015, 18:17

«Завданням Росії було зупинити Україну від того, щоби 1 січня наступного року Україна вступила до єдиного економічного простору Європейського Союзу. Це не має нічого спільного з економікою. Це тільки геополітика», - наголосив Прем’єр-міністр України, лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк у вівторок, 29 грудня, під час прес-конференції за підсумками 2015 року.

Арсеній Яценюк підкреслив, що протягом поточного року було проведено 16 раундів тристоронніх консультацій на рівні Європейський Союз - Україна - Російська Федерація щодо технічних модальностей імплементації угоди про зону вільної торгівлі між Україною та ЄС: «Як Україна і Європейський Союз будуть виконувати угоду про зону вільної торгівлі, як ми будемо імплементувати цю угоду, і чи є будь-які ризики для Російської Федерації».

Він наголосив, що з цих 16 раундів консультацій «стало абсолютно зрозуміло, що немає жодних економічних передумов для того, щоби Росія навіть піднімала питання про будь-які ризики для російської економіки».

«Хочу вкотре заявити, що з 1 січня в повному обсязі набуває чинності угода про ЗВТ і Україна стає частиною найбільшого світового ринку. Це додаткові можливості як для української, так і для європейської економіки», - наголосив Глава Уряду.

Глава Уряду також підкреслив, що Уряд разом із членами парламенту та європейськими партнерами «активно працював над тим, щоби Європейська комісія дала позитивний звіт щодо надання Україні безвізового режиму».

«Уся складна робота і політична дискусія, яка доволі довго тривала в стінах українського Парламенту і в стінах Уряду, завершилась успіхом. Європейська комісія визнала, що Україна відповідає всім критеріям для запровадження безвізового режиму», - наголосив він.

«Зараз нам необхідна, з одного боку, імплементація ухваленого законодавства, а з іншого - прийняття юридичного рішення Європейським Союзом щодо надання Україні безвізового режиму», - сказав Арсеній Яценюк.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua