Арсеній Яценюк: Завдяки бюджетній децентралізації доходи місцевих бюджетів в минулому році зросли на 42,5% (відео)
вівторок, 16 лютого 2016, 18:07

Завдяки проведеній Урядом бюджетній децентралізації доходи місцевих бюджетів в минулому році зросли на 42,5%: «Це плюс 24 мільярди гривень, які поступили до місцевого самоврядування, які відправили на лікарні, школи, дороги, інфраструктуру і виконання функцій місцевого самоврядування», - підкреслив Прем’єр-міністр України, лідер партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк у вівторок, 16 лютого, у Парламенті під час звіту Уряду про роботу за рік.

Уряд, нагадав Арсеній Яценюк, провів роботу з відкриття реєстрів і дерегуляцію в сфері надання адмінпослуг і створення по Україні центрів надання адміністративних послуг.

Він також відзначив позицію Міністерства юстиції, яке передало на місця свої функції, «які раніше трималися десятками років виключно в центрі, щоб контролювати все і збирати гроші з усього». Це, зокрема, функції реєстрації підприємництва, бізнесу, видачі різного роду довідок і сертифікатів.

«Це дає можливість людині не їхати в область чи в Київ, а там де вона проживає, отримати послугу від держави». – додав Арсеній Яценюк.

У бюджеті поточного року Уряд забезпечив фінансування 159 об'єднаних територіальних громад: «Цей процес іде далі».

«У минулому році ми прийняли рішення про формування державного фонду регіонального розвитку, про видачу субвенцій на соціально-економічний розвиток відповідним регіонам. Загальний обсяг коштів, який пішов на ці програми, становить  3,3 мільярда гривень», - підкреслив він.

У містах і селах були побудовані 844 об'єкти: «Це був публічний прозорий процес визначення проектів, які необхідні для конкретної територіальної громади. І цей процес треба продовжувати далі».

Глава Уряду навів приклад успішної співпраці Уряду і Парламенту по зміні системи державного управління: «Ми прийняли рішення про те, як профінансувати дороги - і дорога Львів-Івано-Франківськ нарешті з'явилася.  Ми далі будемо продовжувати будувати дороги і вкладати кошти в конкретну інфраструктуру».

Арсеній Яценюк також назвав революційним ухвалений новий закон про державну службу, «який запроваджує нову систему управління державою».

«У такій системі управління державою вводяться посади державних секретарів у Міністерствах, а державні службовці будуть обиратися на прозорих і конкурсних умовах», - підкреслив він.

Ключовий елемент, який потрібен бути в реформі державної служби – це заробітна платня для державного службовця, наголосив Глава Уряду. Він повідомив, що два дні тому підписав листа до європейських партнерів з тим, «щоби на цей перехідний період, коли в Україні складна економічна ситуація, Європейський Союз створив фонд для державних службовців, щоби збільшити розміри заробітних плат в державній службі».

«Це є ще один елемент, яким чином боротися з корупцією в державному секторі економіки», - додав він.

 

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua