Арсеній Яценюк: Завдяки фіскальній стабілізації дефіцит бюджету зменшився вчетверо, а держборг скоротився майже на $7 млрд
середа, 23 березня 2016, 14:35

«Урядові кроки з фіскальної стабілізації – це єдино правильний рецепт. Цього ніхто не робив два десятки років, тому що всі переживали за власні політичні рейтинги», - наголосив Прем’єр-міністр України, лідер Політичної партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк на засіданні Уряду в середу, 23 березня.

Арсеній Яценюк підкреслив, що завдяки проведеній Урядом  фіскальній стабілізації дефіцит Державного бюджету зменшився в чотири рази: «У 2014 році це було більше 10%, а сьогодні це в чотири рази менше – 2,5%».

Глава Уряду підкреслив, що підтримував і підтримує політику Міністра фінансів України «як у фіскальній стабілізації, так і в податковій та бюджетній реформі»: «Це є єдино правильна політика, яку демонстрував цей Уряд і Міністр фінансів».

Окрім цього, обсяг валового зовнішнього боргу країни скоротився на 23,5 мільярда доларів США -  16,5%. Державний і гарантований державою борг зменшився майже на 7 мільярдів доларів США. Глава Уряду підкреслив, що певні представники українського політичного істеблішменту «постійно розповідають, що Уряд набирає кредитів»: «У них якось дивно з математикою. Якщо набираються кредити, то росте борг. А якщо проводиться правильна політика, то борг скорочується».

Серед проблем, з якими стикнувся Уряд Арсеній Яценюк назвав обслуговування боргів: «Не ми ці кредити брали, але ми їх списуємо, реструктуризуємо і залучаємо кошти, по вартості кредитного ресурсу в декілька разів нижчі, ніж було до нас. Якщо раніше платили 7 чи 10%, то зараз завдяки нашій програмі з Міжнародним валютним фондом це 1%».

«Завдяки широкій програмі реструктуризації і списання боргових зобов’язань нам вдалося на поточний рік зменшити фактичні витрати Державного бюджету майже на 65 мільярдів гривень», - підкреслив Арсеній Яценюк.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua