Арсеній Яценюк: Завдяки ProZorro малий і середній бізнес отримав можливість доступу до постачання товарів, робіт і послуг на держкомпанії
середа, 24 лютого 2016, 14:39

«Коли ми зруйнували стару корупційну схему, де одні й ті ж самі компанії постачали на найбільші державні компанії, ми дали малому і середньому бізнесу можливість доступу до постачання товарів, робіт і послуг на державні компанії», - наголосив Прем’єр-міністр України, лідер Політичної партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк на засіданні Уряду в середу, 24 лютого.

«Тобто розрушена монополія дає можливість розвиватися малому і середньому підприємництву», - наголосив він.

Глава Уряду підкреслив, що після ухвалення і підписання нового закону України про державні закупівлі, на систему ProZorro повинні перейти всі органи влади: із 1 квітня цього року – центральні органи влади, з 1 серпня – місцеві.

Глава Уряду висловив вдячність заступнику Міністра економіки Максиму Нефьодову, який доповідав на засіданні Уряду, та всьому колективу, який займається впровадженням системи електронних закупівель ProZorro: «Нам вдалося в тому числі через політичну дискусію в Парламенті ухвалити цей закон, який практично рік дуже важко проходив стінами Парламенту».

Арсеній Яценюк зазначив, що система буде опиратися впровадженню електронних закупівель, «щоб далі залишився старий порядок». Він наголосив на важливості того, аби регламент запровадження  ProZorro «максимально закривав всі діри для обходження електронних закупівель».

Він нагадав, що одним із перших на систему електронних закупівель ProZorro перейшло Міністерство оборони України.

Глава Уряду зазначив, що раніше в Міністерстві оборони «чотири фірми десять років поставляли продукти харчування і розповідали, що їх неможливо замінити». А тепер, завдяки переходу на електронні закупівлі, у тендері на постачання харчування для бійців, зокрема, перемогла велика міжнародна компанія «Metro»: «Це і дешевше, і якісніше, і краще».

Арсеній Яценюк також нагадав, що Міністерством юстиції запроваджена система електронних торгів арештованим майном «Сетам». Завдяки цьому обсяги реалізації такого майна зросли в 12 разів.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua