Арсеній Яценюк: Завдяки відкритим тендерам на ремонті дороги Львів - Івано-Франківськ зекономлено 30% вартості (відео)
п’ятниця, 11 березня 2016, 13:34

Завдяки відкритим тендерам було зекономлено 30% від початкової проектно-кошторисної вартості ремонту дороги Львів-Івано-Франківськ: «Була конкуренція, були різні заявки. І ті, які виграли тендер, збудували якісну і набагато дешевшу дорогу», - підкреслив Прем’єр-міністр України, лідер партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк у п’ятницю, 11 березня, в Івано-Франківську під час відвідання відремонтованої автодороги Львів - Івано-Франківськ.

«Так буде по кожному об'єкту, тому що вже з 1 квітня буде працювати нова система державних закупівель ProZorro, і всі ці мільярдні кошти підуть через прозорий механізм, щоби компанії, які здатні будувати дороги, будували дороги для України», - наголосив він.

Арсеній Яценюк нагадав, що ним був запропонований так званий митний експеримент – 50% коштів від перевиконання доходів на чотирьох  митницях – у Львівській, Чернівецькій, Волинській та Одеській областях - спрямовувалися на будівництво і ремонт доріг. Завдяки цьому експерименту, підкреслив Арсеній Яценюк, майже мільярд гривень відправляється в цих областях на будівництво і реконструкцію автошляхів.

Глава Уряду звернувся до представників місцевої влади чотирьох областей, які отримали можливість користуватися таким експериментом: «Чим менше корупції буде на митниці, чим більше буде детінізації і чим більш прозорі правила роботи будуть на митницях, тим більше грошей ви заробите і вкладете ці кошти безпосередньо в ремонт і відновлення доріг».

«У поточному році чотири області вже почали, нарешті, спільно працювати з тим, щоб ремонтувати дороги», - наголосив він.

Глава Уряду підкреслив, що відремонтована дорога -  «це не тільки швидше і безпечніше доїхати до місця призначення, не тільки зекономити на пальному і на ремонті автомобіля: «Дорога – це, в першу чергу, робочі місця, податки, інфраструктура, це можливість для людей заробити і можливість для країни розвиватися».

Арсеній Яценюк також нагадав, що місцеві бюджети отримали додатковий ресурс внаслідок проведеної Урядом бюджетної децентралізації. Глава Уряду звернувся до органів місцевого самоврядування: «Нічого кабінети ремонтувати. Відправляйте ці гроші безпосередньо на те, що має відношення до росту економіки, - це робочі місця, зарплати, пенсії, податки, це нормальні дороги в країні».

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua