Арсеній Яценюк заявив, що 2016-го хотів на засіданні уряду прийняти рішення проти нафтопродуктопроводу Медведчука. Йому зірвали кворум (відео)
п’ятниця, 19 лютого 2021, 23:36

Лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк розповів, що на посту прем’єра ставив на розгляд уряду питання про заборону імпорту нафтопродуктів з РФ, яка зокрема стосувалася нафтопродуктопроводу, пов’язаного з Медведчуком. У день розгляду питання йому зірвали кворум, і це стало останньою краплею в рішенні про відставку. Про це він розповів у програмі «Свобода слова Савіка Шустера» на телеканалі «Україна» 19 лютого.

Арсеній Яценюк нагадав, що 2015 року нафтопродуктопровід «Прикарпатзахідтранс» за рішенням суду перейшов у руки людей, які мають відношення персонально до Віктора Медведчука: «Уряд не має можливості натиснути на суд. Тому 6 квітня 2016 року я скликав засідання Кабінету Міністрів України, і одне з питань порядку денного – заборона на імпорт нафтопродуктів з Російської Федерації. Мета була така, щоби не дати можливості транспортувати ці нафтопродукти в тому числі по нафтопродуктопроводу, який має відношення до Медведчука».

Він підкреслив, що 7 квітня 2016-го дав відповідне доручення, проте наступного дня скликане ним позачергове засідання Кабміну не відбулося: «Мені зірвали кворум. Вперше в моїй історії як прем’єр-міністра України мені зірвали кворум, і це фактично було останньою крапкою в прийнятті мною рішення про подачу заяви про відставку з посади прем’єр-міністра».

Відповідаючи на запитання ведучого, хто не з’явився на засідання уряду, Арсеній Яценюк відповів: «Скажу коректно: члени Кабінету Міністрів України від політичної партії «Народний фронт», яку я очолював і очолюю, прийшли на засідання Кабінету Міністрів. А деякі інші члени Кабміну не з’явилися, щоби прийняти рішення про заборону імпорту нафтопродуктів - фактично, рішення проти Віктора Медведчука».

Лідер «Народного фронту» назвав державницьким рішення президента Зеленського щодо введення санкцій щодо Медведчука: «Я не з фан-клубу президента. Але він прийняв державницьке рішення. Зеленський і Рада національної безпеки і оборони послідовно йдуть по введенню санкцій, - не просто проти Медведчука. Зеленський зробив другий крок проти Путіна».

Після цього, за його словами, українська влада повинна піти по шляху того, щоби західні партнери в Європейському Союзі та США розпочали антикорупційні розслідування про наявність активів «українських народних депутатів, які танцюють під російську гармошку», у країнах-членах ЄС: «У них і будинки, і банки, і активи, і яхти. Там є що знайти, і там обов’язково знайдуть».

 

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua