Арсеній Яценюк: Збалансована податкова реформа дає можливість бізнесу розвиватися, а бюджету - виконати свої зобов'язання
п’ятниця, 11 грудня 2015, 12:52

Мета податкової реформи - це суттєве зменшення ставок податків, в першу чергу - на заробітну платню, і спрощення адміністрування податків, - наголосив Прем’єр-міністр України, лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк  у парламенті під час звіту Уряду України за рік роботи у п’ятницю, 11 грудня.

Арсеній Яценюк зазначив, що Уряд цінує роботу, яка була проведена народними депутатами України і відповідним парламентським комітетом у питанні нового Податкового кодексу: «Нам вдалося разом із Президентом України під час останнього засідання Національної ради реформ прийти до компромісу - до однієї спільної податкової реформи».

Мета податкової реформи, підкреслив Глава Уряду, - це суттєве зменшення ставок податків і спрощення адміністрування податків: «Основа – зменшити оподаткування зарплати. Тобто звільнити від складного податкового ярма наших роботодавців і працівників. Фактично ми вдвічі зменшуємо ставки оподаткування податками на заробітну платню».

«Ставки, які пропонуються, - це 20% - 20% - 18% - 18%  починаючи з 1 січня наступного року. Далі ми пропонуємо ставки зменшити ще по одному відсотку. І з 2018 року це буде 20% - 20% - 17% - 17%», - повідомив він.

«Проект податкової реформи узгоджений відповідно до наших домовленостей. Уряд вчора затвердив податкову реформу. Сьогодні ця податкова реформа відправлена до парламенту. І Президент України своїм листом звертається до парламенту розглянути даний законопроект за невідкладною процедурою», - наголосив Глава Уряду.

Він звернувся до парламенту до кінця року підтримати цей законопроект: «Тіло Податкового кодексу набуде чинності з другого кварталу 2016 року. Тому що там маса новацій, до яких платники податків повинні звикнути. І, можливо, нам треба буде протягом трьох місяців ще внести певні корективи».

«Але нові зменшені ставки оподаткування повинні набути чинності з 1 січня наступного року. І саме на цих ставках ми збалансували бюджет. Нам це вдалося», - підкреслив Арсеній Яценюк.

Глава Уряду додав, що узгоджений проект податкової реформи, «дає можливість, з одного боку, зберегти всі соціальні стандарти, зберегти фінансування армії»: «А з іншого боку, незважаючи на значний обсяг падіння від зменшення ставки ЄСВ, - ми знайшли майже 70 мільярдів,  щоби наповнити Пенсійний фонд і виконати всі наші соціальні зобов’язання».

«Це збалансована податкова реформа, яка дає можливість бізнесу розвиватися, а бюджету виконати свої зобов'язання», - підкреслив Арсеній Яценюк.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua