Арсеній Яценюк: «Збиття літака МН-17 - це спланована російськими спецслужбами операція» (відео)
вівторок, 13 жовтня 2015, 14:32

«У мене особисто немає жодних сумнівів, що це була спланована операція російськими спецслужбами по збиттю цивільного літака малайзійських авіаліній МН-17», - наголосив Прем’єр-міністр України, лідер партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк на засіданні Уряду у вівторок, 13 жовтня.

Технічний звіт про злочин проти людяності - збиття малайзійського «Боїнга» МН-17 повинен дати чіткі відповіді на запитання, звідки стріляли, під яким кутом і з яких територій, зазначив він.

«Далі в процесі розслідування цього злочину будуть встановлені особи і відповідним чином притягнені до відповідальності за злочин проти людяності», - підкреслив Глава Уряду.

Він повідомив, що українськими експертами і фахівцями проведені десятки досліджень, які також будуть оприлюднені: «На наше переконання, це здійснювалося виключно з територій, які контролювалися російськими бойовиками, і сумніву немає, що п’яні сепаратисти не вміють управляти системами «Бук». А це означає, що цими системами управляли виключно фахові російські військові».

Після технічного звіту далі продовжуватиметься слідство, «яке повинно притягнути до відповідальності тих осіб, які вчинили цей злочин проти людяності», - підкреслив Глава Уряду.

Арсеній Яценюк нагадав, що Російська Федерація заблокувала рішення Ради безпеки Організації Об'єднаних Націй про створення міжнародного трибуналу по розслідуванню злочину проти людяності - збиття малайзійського рейсу МН-17. 

«Разом із нашими західними партнерами у нас напрацьовано декілька міжнародно-правових форм як розслідування цього злочину, так і притягнення до відповідальності осіб, які винні у збитті і вбивстві ні в чому не винних людей. Міжнародні слідчі групи проводять свою роботу, й ті, хто отримували вказівки з Кремля, будуть притягнені до відповідальності», - підкреслив Глава Уряду.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua