Арсеній Яценюк: Зміни до Конституції повинні означати не фактичну легалізацію чинних суддів, а перевірку кожного судді (відео)
середа, 3 лютого 2016, 11:47

Зміни до Конституції повинні означати не переатестацію чинних суддів і фактичну їх легалізацію, а перевірку кожного судді, проходження тестів і з'ясування, які вироки він виносив, - підкреслив Прем'єр-міністр України, лідер Політичної партії «Народний фронт»  Арсеній Яценюк у середу, 3 лютого, під час церемонії запуску груп швидкого реагування патрульної поліції у Білій Церкві на Київщині.

Глава Уряду підкреслив, що реформування правоохоронної системи «абсолютно пов’язане» з реформою суддівства: «Поліцейські виконають свій конституційний обов’язок, заарештують злочинця, оформлять всі необхідні папери і передадуть відповідну справу до суду. А там сидить суддя, який за плату скаже, що не було злочину. Як це зараз відбувається щоденно. Тоді така суддівська система дискредитує Національну поліцію. Вона дискредитує всі реформи в країні».

Арсеній Яценюк підкреслив, що 2 лютого «вдалося зробити перший крок, щоб судді перестали бути корумпованими». Він нагадав, що учора Парламент підтримав у першому читанні зміни до Конституції, які передбачають переатестацію суддів.

«Учора ми підтримали позицію Президента країни і проголосували в першому читанні за зміни до Конституції. Але це тільки перший крок, і такі зміни повинні бути проголосовані в цілому», - сказав він.

«Такі зміни до Конституції повинні означати не переатестацію чинних суддів і фактичну їх легалізацію, щоб дати їм ще на два десятки років можливість виносити ті вироки, які вони виносили раніше. Такі зміни в судовій системі означають чітку перевірку кожного судді, проходження тестів, з'ясування, які вироки він виносив. Якщо він виносив неправосудні вироки – вільний. На його місце повинен прийти новий суддя, так само як прийшли в українську поліцію нові поліцейські», - підкреслив Глава Уряду.

 

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua