Арсеній Яценюк: Зміни у правоохоронній системі та системі юстиції – це в першу чергу зміна відношення до громадян (відео)
середа, 10 лютого 2016, 13:10

«Зміна як правоохоронної системи, так і системи юстиції потребує реальної підтримки всього Уряду України і всіх наших західних партнерів. Це в першу чергу зміна відношення до громадян країни, забезпечення їхньої безпеки, громадського порядку, спокою і миру в країні», - наголосив Прем’єр-міністр України, лідер партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк  у середу, 10 лютого, на засіданні спільної колегії Міністерства внутрішніх справ України та Міністерства юстиції України «Від нової поліції до нової юстиції та безпеки громадян».

Арсеній Яценюк відзначив реформи, проведені Міністерством внутрішніх справ: «Створена нова Національна поліція. Молоді люди, які пройшли тестування і тренування, вийшли на охорону громадського порядку. Ці молоді українські поліцейські забезпечують безпеку українських громадян».

Він висловив вдячність Європейському Союзу, Сполученим Штатам Америки, Канаді та Великобританії за серйозну підтримку реформи як Національної поліції, так і Національної гвардії.

Національна гвардія, підкреслив Арсеній Яценюк, фактично була збудована з нуля. Подальший план реформування Національної гвардії, зазначив Арсеній Яценюк, також потребує підтримки країн Великої сімки і Європейського Союзу.

У 2016 році необхідно продовжувати і реформи, започатковані Міністерством юстиції: «Міністерство юстиції розкрило всі реєстри, створило механізм безоплатної правової допомоги для мільйонів українських громадян. Сьогодні Міністерство юстиції презентує реформу, яку можна назвати «від міністерства бюрократії до міністерства справедливості».

Глава Уряду також нагадав, що звіт Європейської комісії засвідчує, що Україною виконані всі критерії для отримання безвізового режиму з ЄС. Водночас він наголосив на необхідності внести зміни в низку законів щодо лібералізації візового режиму: «Парламент на наступному пленарному тижні повинен проголосувати додаткові закони, які вже розроблені Урядом України і відправлені Президенту України для того, щоби такі закони Парламентом розглянуті були як першочергові».

Арсеній Яценюк зазначив, що Державна міграційна служба вже розпочала процес видачі біометричних паспортів та  нових ідентифікаційних карток громадянина і «нарешті позбавилася старого радянського паспорту».

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua