Арсеній Яценюк зобов’язав ДФІ подати на розгляд Уряду звіт про перевірку найбільших державних компаній (відео)
середа, 18 листопада 2015, 15:45

Прем’єр-міністр України, лідер Політичної партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк доручив Державній фінансовій інспекції подати на розгляд Уряду звіт про діяльність найбільших держкомпаній і звернувся до правоохоронних органів - відкрити кримінальні провадження щодо всіх виявлених правопорушень. Про це він заявив на засіданні Уряду в середу, 18 листопада.

Арсеній Яценюк повідомив, що на сьогоднішньому засіданні Уряд буде розглядати результати діяльності 100 найбільших державних компаній.

Він нагадав, що доручив провести перевірки понад 20 найбільших державних  компаній: «починаючи з Державної продовольчо-зернової корпорації України, «Центренерго», «Укренерго», «Укргазвидобування», «Украероруху», морських портів до обленерго, «Електроважмашу», «Укрхімтрансаміаку» та інших підприємств».

Глава Уряду зобов’язав Державну фінансову інспекцію, яка буде перетворена на Державну аудиторську «разом із Національною поліцією, Службою безпеки України та податковою міліцією, вивчити всі факти, які оприлюднені в засобах масової інформації, з'ясувати всі обставини діяльності цих державних компаній і подати відповідний звіт на розгляд Кабінету Міністрів».

«Звертаюся до правоохоронних органів України порушити кримінальні провадження по кожному з фактів правопорушень, якщо такі факти будуть доведені», - підкреслив Арсеній Яценюк.

Глава Уряду також нагадав, що парламент України вкотре не підтримав пропозиції Кабінету Міністрів щодо проведення прозорої, чесної й конкурентної приватизації: «Цей законопроект був п’ять чи шість разів в стінах Верховної Ради України, і постійно відхиляється».

«Очікуємо на позитивне рішення Верховної Ради України щодо запровадження конкурентних, прозорих і чесних умов приватизації», - додав лідер «Народного фронту».


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua