Арсеній Яценюк зустрівся з Верховним представником ЄС із закордонних справ та політики безпеки Федерікою Могеріні
понеділок, 9 листопада 2015, 15:41

У понеділок, 9 листопада, Прем’єр-міністр України, лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк зустрівся з Верховним представником Європейського Союзу із закордонних справ та політики безпеки - Віце-президентом Європейської Комісії Федерікою Могеріні.

Арсеній Яценюк високо оцінив інтенсивність і результативність співробітництва уряду України та Європейської Комісії з широкого кола політичних, економічних, фінансових, безпекових і гуманітарних питань спільного порядку денного. Особливу увагу глава українського Уряду звернув на підготовку до запланованого на грудень засідання в Брюсселі Ради Асоціації України - ЄС, де відбудеться предметне обговорення всіх аспектів нинішньої взаємодії та планів на перспективу.

Відзначаючи поступальний процес ратифікації Угоди про асоціацію між Україною і ЄС нашими європейськими партнерами, Прем'єр-міністр України водночас наголосив на важливості консолідації зусиль задля його якнайскорішого завершення.

Арсеній Яценюк також підкреслив необхідність зміцнення єдності і солідарності ЄС у протидії викликам, які мають виразну антиєвропейську та антиукраїнську природу - від безпекових загроз та політичного шантажу з боку Росії до проектів економічного монополії і тиску на ЄС, як, наприклад, «Північний потік – 2», плани зі створення якого вже викликали категоричну негативну відповідь як Уряду України, так і глав багатьох європейських урядів - від Словаччини до Балтійських держав.

Окремо під час бесіди йшлося про заходи на підтримку внутрішніх реформ в України. Зокрема, було обговорено ініціативу створення фонду для підвищення виплат для українських посадовців та держслужбовців, про що нещодавно йшлося в листі Арсенія Яценюка Президенту Єврокомісії Жан-Клоду Юнкеру. «Це – один із вагомих засобів подолання корупції в системі державної влади», - зазначив  Прем'єр-міністр.

Співрозмовники також обговорили процес мирного врегулювання на сході України, актуальні питання економічних перетворень та законодавчої підтримки курсу європейської інтеграції нашої держави.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua