Арсеній Яценюк звернувся до антикорупційних органів та прокуратури довести до завершення кримінальні провадження щодо керівників державних компаній (відео)
четвер, 21 січня 2016, 12:30

Прем’єр-міністр України, лідер партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк звернувся до антикорупційних органів та органів прокуратури довести до завершення кримінальні провадження за результатами перевірок діяльності ключових державних компаній: «Жодна посадова особа в жодному міністерстві, відомстві чи державній компанії не має імунітету і у випадку скоєння злочину повинна іти під суд», -  підкреслив Глава Уряду на нараді щодо антикорупційних розслідувань у четвер, 21 січня.

«Обраних не існує, ким би хто не був - від найвищих посадових осіб виконавчої влади і закінчуючи керівництвом будь-якої державної компанії чи державної агенції», - наголосив Арсеній Яценюк.

Глава Уряду нагадав, що протягом року направив до Держфінінспекції низку доручень про перевірку державних компаній. Було проведено 65 актів перевірок по ключових державних компаніях, що стосуються як попереднього періоду їх діяльності, так і 2014-2015 років.

Він також нагадав про випадок, коли через проведений тендер на 480 мільйонів гривень, виділених в рамках Кіотського протоколу,  «хотіли вивести на одноденну компанію»: «Таких фактів є десятки».

Арсеній Яценюк звернувся до присутніх на нараді спільними зусиллями із залученням Міністерства внутрішніх справ, Національної поліції, Державної фіскальної служби і Служби фінансового моніторингу та всієї правоохоронної системи «довести до завершення кримінальні провадження щодо керівників державних компаній і по кожному факту, де були фактичні зловживання як посадових осіб, так і керівників компаній».

У нараді взяли участь Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, Міністр юстиції України Павло Петренко, керівництво Генеральної прокуратури України, Служби безпеки України, Національного антикорупційного бюро України, Національної поліції України, Державної фіскальної служби України, Держслужби фінмоніторингу, Державної аудиторської служби.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua