Арсеній Яценюк звернувся до фракцій Парламенту ухвалити «безвізові» закони: «Це зобов’язання кожної політичної сили, що вважає себе демократичною»
четвер, 18 лютого 2016, 14:55

Прем’єр-міністр України, лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк звернувся до фракцій, які формували демократичну коаліцію, ухвалити «безвізові» закони:  «Запровадження безвізового режиму – це ще одна цегла в європейський фундамент країни. В ім'я тих людей, які загинули на Майдані, і в ім'я мільйонів, які хочуть кращого майбутнього», - сказав він на засіданні Уряду в четвер, 18 лютого.

Засідання Уряду розпочалося хвилиною мовчання за загиблими під час подій на Майдані.

Арсеній Яценюк підкреслив, що сьогодні – трагічна дата початку розстрілів, які вчинені режимом Януковича, «розстрілів беззбройних українців, що вийшли під прапорами Європейського Союзу за наше європейське майбутнє».

Багато з нинішніх урядовців, нагадав він, разом боролися і були безпосередніми учасниками цих подій.

«У нашій з вами спільній відповідальності – довести все, задля чого два роки тому повстала країна, -  щоб Україна реально змінилася. Це відповідальність всієї української влади – слідувати ідеалам Майдану і боротися за наші цінності», - наголосив Глава Уряду.

Він нагадав, що сьогодні Парламент розглядає законопроекти, необхідні для запровадження безвізового режиму між Україною і Європейським Союзом -  «Європейським Союзом, до якого ми прагнемо і частиною якого повинна стати Україна».

Арсеній Яценюк нагадав, що ним підписана Угода про політичну асоціацію з ЄС, Президентом підписана Угода про зону вільної торгівлі з Євросоюзом: «Зараз необхідно завершити процедуру прийняття всіх законів для того, щоб громадяни країни отримали право безвізових поїздок до країн-членів Європейського Союзу».

«Сподіваюсь, що фракції Парламенту, які формували демократичну коаліцію, які йшли на вибори в 2014 році під гаслами європейської інтеграції, виконають свої обіцянки перед українським народом. Повернуться невідкладно до Парламенту і проголосують закони, які були підготовлені Урядом і внесені Президентом країни як першочергові для розгляду українським Парламентом», - наголосив він.

«Це - наша відповідальність перед країною і перед людьми, це виконання тих зобов’язань, які кожна політична сила, що вважає себе демократичною, брала під час виборчої кампанії», - підкреслив Глава Уряду.

Арсеній Яценюк наголосив, що річ не в політичних гаслах, а в курсі країни, «який треба остаточно зробити незворотнім»: «Запровадження безвізового режиму – це ще одна цегла в європейський фундамент країни, в ім'я тих людей, які загинули на Майдані, і в ім'я мільйонів, які хочуть кращого майбутнього».

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua