Арсеній Яценюк звернувся до МЗС зв'язатися з європейськими партнерами щодо надання юридичного звіту про ухвалені парламентом «безвізові» закони
середа, 18 листопада 2015, 17:00

«Нам необхідно в найкоротші терміни отримати остаточний звіт щодо відповідності України критеріям для запровадження безвізового режиму», - наголосив Прем’єр-міністр України, лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк на засіданні Уряду в середу, 18 листопада.

Глава Уряду нагадав, що парламент ухвалив низку необхідних законів, «але поки що у нас немає позиції Європейської комісії з приводу відповідності прийнятих законів тим критеріям, які дають можливість запровадити безвізовий режим між Україною і Європейським Союзом».

Арсеній Яценюк звернувся до Міністерства закордонних справ разом із Міністерством юстиції в найкоротші терміни зв'язатися з європейськими партнерами, «щоб вони надали юридичний звіт, чи відповідає прийняте Верховною Радою законодавство вимогам, які ставилися нашими європейськими партнерами, щоб звіт про запровадження безвізового режиму був позитивним».

«Якщо необхідно вносити зміни до відповідного законодавства, то на наступному пленарному тижні нам потрібен конкретний текст», - підкреслив він.

Глава Уряду зазначив, що вкотре звернеться до парламенту з тим, щоб ухвалене законодавство відповідало критеріям і вимогам ЄС «і дало можливість місіям Європейського Союзу дати позитивний звіт про надання безвізового режиму для України».

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua