Арсеній Яценюк звернувся до номінаційного комітету прискорити призначення нових керівників держкомпаній (відео)
п’ятниця, 18 березня 2016, 15:23

У п’ятницю, 18 березня, під час позачергового засідання Уряду, де відбувся звіт за результатами перевірки фінансово-економічних показників найбільших державних компаній, Прем’єр-міністр України, лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк звернувся до членів номінаційного комітету і Міністерства економіки прискорити оголошення конкурсів на посади керівників державних компаній та завершення вже оголошених конкурсів.

Арсеній Яценюк нагадав, що Уряд визначив політику призначення незалежних ефективних менеджерів на найбільших 50 державних компаній в країні: «Для цього Уряд вперше в історії Кабінету Міністрів прийняв рішення передати функції з призначення керівників державних компаній на незалежний номінаційний комітет».

Половина складу номінаційного комітету, зазначив він, - це члени Кабінету Міністрів, а 50% - незалежні члени конкурсної комісії, які представляють міжнародні фінансові організації, бізнес – «тобто, ті люди, які знають, як управляти державними компаніями».

Під час засідання Уряду також піднімалося питання ПАТ «Турбоатом», яке, як повідомила Голова Державної аудиторської служби Лідія Гаврилова, не допустило відповідальні органи до перевірки фінансово-економічної діяльності підприємства.

Заступник Голови Фонду державного майна України Дмитро Парфененко зазначив, що керівництво ДФМУ неодноразово зверталося до «Турбоатому» допустити ДФІ до перевірки, проте така можливість надана не була. Він нагадав, що державі належать 75,22% статутного капіталу «Турбоатому».

Арсеній Яценюк звернувся до Фонду державного майна в разі недопущення перевіряючих органів на підприємство в найкоротші терміни скликати збори акціонерів і вжити відповідних заходів щодо звільнення керівництва підприємства.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua