Арсеній Яценюк вимагає завершити справу щодо конфіскації 1,5 млрд доларів Януковича (відео)
четвер, 21 січня 2016, 11:50

Конфіскація 1,5 мільярда доларів активів колишнього режиму Януковича – це 40 мільярдів гривень у Державному бюджеті, за рахунок яких можна збільшити соціальні стандарти, збільшити пенсії й зарплати, - наголосив  Прем’єр-міністр України, лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк на нараді щодо антикорупційних розслідувань у четвер, 21 січня.

У нараді взяли участь Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, Міністр юстиції України Павло Петренко, керівництво Генеральної прокуратури України, Служби безпеки України, Національного антикорупційного бюро України, Національної поліції України, Державної фіскальної служби України, Держслужби фінмоніторингу, Державної аудиторської служби.

Арсеній Яценюк підкреслив, що він особисто та Уряд України зверталися до органів прокуратури і правоохоронних органів щодо необхідності завершення справи про конфіскацію близько 1,5 мільярда доларів активів колишнього режиму Януковича, які арештовані рішенням Держфінмоніторингу і судовим рішенням.

Ці кошти, зазначив Глава Уряду, зараз знаходяться в Україні і розміщені в державних цінних паперах.

«Мова йде про практично 40 мільярдів гривень, які можна відправити до Державного бюджету, збільшити соціальні стандарти, збільшити пенсії й зарплати. І нам необхідно спільно поставити ключове завдання – це доведення до суду і конфіскація 1,5 мільярда доларів, які вже арештовані», - наголосив він.

Уряд і Держфінмоніторинг, наголосив Арсеній Яценюк, повністю відкриті для надання будь-якої додаткової інформації, щоб протягом 2016 року ці кошти були конфісковані.

Глава Уряду додав, що відповідний обсяг коштів у 1,5 мільярда доларів «вже фактично є частиною закону України про Державний бюджет»: «Тобто, це кошти, які ідуть від конфіскату безпосередньо в доходи Державного бюджету».

Арсеній Яценюк також наголосив на необхідності довести до кінця справу щодо коштів, які були виведені колишнім режимом і видавалися під державні гарантії. Зокрема, було порушено низку кримінальних проваджень щодо Державної продовольчої зернової компанії України: «Наше спільне завдання - довести цю справу до кінця і притягнути винних осіб до відповідальності».


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua