Арсеній Яценюк звернувся до парламентських фракцій провести зустрічі з Урядом та місією МВФ щодо економічної політики на 2016 рік (відео)
середа, 18 листопада 2015, 15:33

«Уряд готовий працювати з усіма фракціями, з окремими народними депутатами України, щоб напрацювати один спільний, єдиний пакет законодавства, і в стінах парламенту проголосувати його швидко, оперативно, демонструючи наявність політичної волі до проведення економічних реформ», - наголосив Прем’єр-міністр України, лідер партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк на засіданні Уряду в середу, 18 листопада.

Він нагадав, що до України прибула місія Міжнародного валютного фонду: «Ми вже протягом декількох днів працюємо з місією».

Арсеній Яценюк зазначив, що для всіх політичних сил коаліції «є можливість провести зустрічі з нашими колегами з Міжнародного валютного фонду для того, щоб з'ясувати, які основні параметри Уряд України разом з нашими міжнародними партнерами визначає на наступний бюджетний рік».

Так, нещодавно, як повідомив Глава Уряду, відбулася тригодинна зустріч представників місії Міжнародного валютного фонду із лідером фракції «Батьківщина» в присутності Прем'єр-Міністра, Міністра фінансів України з приводу бюджетної, тарифної і економічної політики в цілому.

«Звертаюся до парламентських фракцій, які готові взяти найбільш активну участь в формуванні як Державного бюджету на наступний рік, так і в зміні податкової, митної і в цілому економічної політики на 2016 рік, прийняти для себе рішення щодо проведення зустрічей з місією МВФ. І Прем'єр-міністр, і Міністр фінансів готові разом із нашими політичними партнерами провести таку зустріч, з цифрами, фактами і чітким визначенням тієї політики, яка потрібна для української держави на 2016 рік», - наголосив Арсеній Яценюк.

Глава Уряду підкреслив, що до кінця поточного року має бути ухвалений і новий закон України про Державний бюджет на наступний рік, і зміни до податкової і митної політики, які запропоновані Міністерством фінансів України і підтримуються Урядом.

Крім того, в парламенті необхідно ухвалити і низку інших законопроектів, напрацьованих Урядом. Серед них – зміни законодавства у сфері охорони здоров'я, у сфері освіти, приватизації, державних закупівель».

«Нам необхідна спільна політична воля для того, щоб продемонструвати, що Україна не сходить ні на один крок з шляху правильних реформ для країни. І для того, щоб продемонструвати світовому співтовариству, що ми далі будемо проявляти впевненість в необхідності проведення реформ», - наголосив він.

Для того, щоби ці реформи були успішні, підкреслив Глава Уряду, «фракції коаліції повинні бути єдині»: «Голосування в парламенті повинно проходити злагоджено, для того щоб не перетворювати бюджетні й податкові питання в політичне протистояння».


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua