Арсеній Яценюк звернувся до Парламенту ухвалити закони щодо прозорої приватизації: «Державні компанії повинні перестати бути годувальницею політичних сил» (відео)
середа, 25 листопада 2015, 13:57

«Сподіваюся, що завтра Верховна Рада України повернеться до всіх законів щодо приватизації і дасть можливість Уряду провести чесну і прозору приватизацію, прибрати будь-які політичні впливи на державні компанії і дати можливість створювати робочі місця та залучати іноземних інвесторів», - наголосив Прем’єр-міністр України, лідер партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк на засіданні Уряду в середу, 25 листопада.

Глава Уряду нагадав, що вчора Верховна Рада України вкотре не ухвалила пакет законодавства щодо чесної, прозорої і конкурентної приватизації.

Арсеній Яценюк звернувся до парламенту: «Державні компанії повинні перестати бути годувальницею політичних сил. І єдиний правильний шлях щодо управління такими компаніями – це приватизація на прозорих і конкурентних умовах із залученням в першу чергу іноземного інвестора».

Він наголосив, що за останні 20 місяців Уряду вдалося не допустити жодної тіньової приватизації: «Але Уряд звертається до парламенту з тим, щоб провести прозору і конкурентну приватизацію. І для цього необхідно прийняти закони, які протягом року не приймаються в стінах українського парламенту».

Ці закони, підкреслив Глава Уряду,  дадуть змогу об'єктивно і економічно обґрунтовано оцінити вартість об'єкта приватизації, залучати при приватизації іноземних радників, «щоб прибрати будь-який політичний вплив на процеси приватизації в Україні»: «Це закони, які переслідують одну мету в процесі приватизації: той, хто дає більше грошей, має реальну можливість для управління державними компаніями, які будуть приватизовуватися, і  хоче збільшити робочі місця і підтримати українську економіку, - той стане переможцем аукціону по придбанню об'єкта приватизації. А не той, в кого більша чи менша фракція чи кількість депутатів у Верховній Раді Україні».


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua