Арсеній Яценюк звернувся до Президента, демократичних фракцій та їх лідерів: «Сьогодні єдність політичного класу – це не право чи можливість. Це – обов’язок кожного, хто хоче добра державі»
неділя, 13 березня 2016, 19:19

«Сьогодні єдність політичного класу в Україні – це не право чи можливість. Це – обов’язок кожного, хто хоче добра державі», - підкреслив Прем’єр-міністр України, лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк у «10 хвилинах» у неділю, 13 березня.

Арсеній Яценюк підкреслив, що нинішній Уряд діє як технократичний, оскільки «приймає не політично доцільні, а довгострокові державно правильні рішення, хоч зараз непопулярні»: «Головне завдання Уряду – витягти Україну з прірви, а це потребує виняткової мобілізації зусиль. Бо справжніх реформ на велику перспективу у нас не було майже ніколи. Переконаний, що інших рецептів не існує».

«Сьогодні людям кажуть, що все раптом стане добре, якщо замінити ту чи іншу особу в Уряді. Це – звичайна брехня. Справа не в особистостях. Без єдності в Парламенті, без реальної єдності між Президентом, Урядом і Парламентом жодного прориву не буде», - наголосив він.

Уряд, нагадав Арсеній Яценюк, запропонував Парламенту і народові програму дій на 2016 рік. Ця програма ґрунтується на принципах суворої економії, справедливого і розсудливого розподілу видатків, економічної дерегуляції та демонополізації, бюджетної децентралізації, прозорої приватизації державних компаній та створення умов для очікуваного зростання.

«Ми зосереджені на конкретних пріоритетах. Це - боротьба з бідністю, створення робочих місць, спрощення надання послуг людям, створення нових якісних шкіл і лікарень, розвиток інфраструктури, реформа податкової і митної служб, використання переваг угоди про зону вільної торгівлі з Європейським Союзом», - підкреслив він.

Арсеній Яценюк наголосив, що це - найнагальніші справи, які «потребують праці не завтра, а вже сьогодні, саме в цю хвилину»: «Для цього нам потрібна стабільна парламентська коаліція і взаємна підтримка між Президентом та Урядом».

«Дострокові парламентські вибори – неприйнятний варіант. Вибір, відтак, складається з двох можливостей», - підкреслив він.

Перша, яку сповідує Глава Уряду, передбачає відновлення парламентської коаліції, посилення чинного складу Кабінету Міністрів України, тісну взаємодію між Блоком Петра Порошенка, «Народним Фронтом» та демократичними парламентськими силами, і, найважливіше, подовження реформ в країні, які започатковані цим Урядом.

Другий варіант, як наголосив Арсеній Яценюк – «Президент України та його фракція, яка є найбільшою у Верховній Раді, беруть на себе відповідальність, представляють новий склад Кабінету Міністрів, нового Прем’єр-міністра, нову програму та проводять переговори з парламентськими силами щодо підтримки як іншого Уряду, так і альтернативної програми».

Часу на зволікання немає, наголосив він: «Ціна зволікання - це економічне падіння, втрата керованості країною, втрата підтримки з боку наших західних друзів і в підсумку – втрата всього, що ми досягли за останні два роки».

«Пане Президенте, шановні Блок Петра Порошенка, фракція Радикальної партії та пане Олеже Ляшко, фракція «Самопоміч» та пане Андрію Садовий, фракція партії «Батьківщина» та пані Юліє Тимошенко. Вибір - за вами. Я свій вибір зробив», - підкреслив Глава Уряду.

«Припиніть підкилимну і примітивну боротьбу за крісла і владу. Я і члени мого Уряду за посади не тримаємося. Я боровся і буду боротися за нашу країну і ті цінності й цілі, в які вірить команда «Народного Фронту» та я особисто. І ми цієї праці не припинимо», - наголосив Арсеній Яценюк.

(ПОВНЕ відео дивіться ТУТ)

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua