Арсеній Яценюк звернувся до уряду і МОЗ приділити увагу Чернівецькій області - рівень захворюваності на коронавірус тут вищий у 8 разів (відео)
понеділок, 27 квітня 2020, 18:13

На Буковині рівень захворюваності COVID-19 на тисячу людей у 8 разів перевищує середній по Україні, а смертність - у 6 разів вища. Прем’єр-міністр України 2014-2016 років, лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк звернувся до уряду і МОЗ приділити особливу увагу Чернівецькій області. 

Про це Арсеній Яценюк заявив у своєму відеозверненні на Facebook 27 квітня. 

Нині на Буковині, підкреслив він, 1375  людей захворіли, серед них 167 лікарів, 26 людей померли: «Все це – суха статистика захворюваності і смертності від коронавірусу в моїй рідній Чернівецькій області. Це в рази перевищує рівень захворюваності і смертності по Україні, і навіть по місту Києву. Якщо рахувати на тисячу населення, то в Чернівецькій області у 8 разів вищий рівень захворюваності, ніж середньостатистичний по Україні, і в 6 разів вищий за середньостатистичний рівень смертності». 

«Але це не статистика. Це – людські життя і людські долі», - наголосив він. 

Арсеній Яценюк звернувся до уряду і Міністерства охорони  здоров'я України приділити зараз найбільше уваги Чернівецькій області. 

«Я розумію, що всім складно, але їм найскладніше. Той обсяг гуманітарної допомоги, який я відправляв тричі, - це крапля в морі. Без держави вони не справляться. Вони очікують на вашу допомогу», - сказав Арсеній Яценюк.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua