Арсеній Яценюк звернувся до захисників Маріуполя: Ваш героїзм - надихаючий і неймовірний. Тримайтесь і виживіть
четвер, 21 квітня 2022, 21:02

«Путін нещодавно заявив про цілковите захоплення Маріуполя, що є неправдою. Крапка», - в інтерв’ю радіо BBC Scotland заявив голова Київського безпекового форуму Арсеній Яценюк.

«Маріуполь - це одна із найбільших трагедій після Другої світової війни. Один з найяскравіших прикладів надзвичайної сміливості та мужності воїнів, які борються проти озброєної до зубів російської армії. «Азовсталь» - один із найбільших металургійних комбінатів в Україні та остання точка оборони в місті», - наголосив він.

«Ситуація є надзвичайно складною. Це кривава війна. Я молюсь за українські війська, які тримають оборону Маріуполі. Це і гуманітарна катастрофа. Населення Маріуполя становило 400 тисяч. За нашими даними, приблизно 120 тисяч досі залишаються у місті без їжі, без електрики, без питної води, без жодних медичних препаратів. Без будь якого шансу на виживання. Український уряд закликав нацистську Росію забезпечити гуманітарний коридор для цивільного населення. Проте цього не сталося. І причина проста - тільки ми вирішимо відкрити такий гуманітарний коридор, як вже наступної миті Росія починає бомбити», - розповів він радіослухачам.

За його словами, Путін вірить, що може присвятити хоча б якусь перемогу чи захоплення територій до 9 травня. Що може захопити частини Донецької та Луганської областей на сході України, а також південь України - сухопутний коридор до Криму. Саме тому він розпочав широкомасштабний наступ.

«Вважаю, ми дамо гідну відсіч і, звичайно, потрібно ще більше допомоги Збройним  силам України: більше важкого озброєння, протиракетного озброєння та зенітно-ракетних комплексів, аби боротися проти переважаючої в силі російської армії»,- підкреслив Арсеній Яценюк.

Вдень він написав у своєму пості на Facebook: «Героїзм Азову і усіх захисників, які не дають путіну взяти Маріуполь, - надихаючий і неймовірний. Кожен захисник - історична постать. Ми пишаємося вами. Ваші серця - повні відваги, ваші подвиги - гордість для всіх поколінь українців. Тримайтесь і виживіть».

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua