Автори постанови про ТСК щодо тарифів самі гальмують її розгляд у парламенті, - Павло Пинзеник (відео)
понеділок, 13 червня 2016, 13:51

Автори проекту постанови №2597 про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради з перевірки обґрунтованості підвищення тарифів житлово-комунального господарства вже понад рік не можуть усунути недоліки, які унеможливлюють розгляд цієї постанови у сесійній залі.

Про це заявив перший заступник голови Комітету ВР з питань Регламенту та організації роботи Верховної Ради, представник фракції "Народний фронт" Павло Пинзеник під час засідання Погоджувальної ради.

Він зазначив, що Регламентний комітет парламенту розглянув проект постанови про утворення відповідної ТСК понад рік тому – 15 травня 2015 року.

Як повідомив Павло Пинзеник, за результатами розгляду цієї постанови члени профільного комітету звернулися до її авторів, одним з яких є лідер фракції "Батьківщина" Юлія Тимошенко, з проханням "усунути недоліки цієї постанови, які унеможливлюють її розгляд у сесійній залі".

"Зокрема, йдеться про недотримання принципу пропорційного представництва депутатських фракцій у складі комісії. Крім того, є такі елементарні питання: до складу комісії пропонуєтья включити депутата Насалика, який наразі вже не є депутатом. Далі -пропонується включити народного депутата Добродомова від фракції "БПП", який членом відповідної фракції вже не є тощо. Тобто, більше ніж рік ці недоліки не усуваються", - пояснив перший заступник голови Комітету ВР з питань Регламенту.

У той же час Павло Пинзеник зауважив, що комітет не пропонує повернути цю постанову без розгляду авторам ініціативи, а навпаки – пропонує її доопрацювати і після цього, можливо, розглянути у парламенті.

Спікер Верховної Ради Андрій Парубій у свою чергу зауважив, що враховуючи факти, наведені Павлом Пинзеником, сьогоднішні спроби Юлії Тимошенко протягом засідання Погоджувальної ради винести на голосування проект постанови №2597 виглядали як "намагання переламати Погоджувальну раду під якісь свої політичні інтереси".

"В. о. голови комітету (Павло Пинзеник) дав, мені здається, усім зрозумілі роз’яснення, які поставили все на свої місця. І ви, напевно, згодні з тим, що безглуздям було би ставити на голосування такий проект постанови", - резюмував він.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua