Байден консолідував світ на підтримку Украіни - Арсеній Яценюк
понеділок, 13 грудня 2021, 09:38

Путін хотів показати, наскільки він сильний, проте в результаті він показав, наскільки сильний Байден, - наголосив Прем'єр-міністр України 2014-2016 років, лідер партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк у програмі «Реальна політика» на телеканалі «Україна 24». 

“Байден продемонстрував, що Україну він не здасть при жодних обставинах. Байден продемонстрував, що він не один, а він сконсолідував весь західний світ. Байден сказав, що рішення по НАТО росіян не стосується, а стосується України і НАТО. І Байден заявив, що вони далі підтримуватимуть Україну, в тому числі і постачанням озброєння”, - підкресли він.

“Увесь російський наратив про те, що Захід не підтримує Україну, що Захід кинув Україну, – розвалився. І мені видається, що внаслідок дій Путіна ми стали сильніші як Україна. Я вже не кажу, що ми з’явилися знову не просто на шпальтах всіх газет, а в основних світових новинах і взагалі на радарах всіх світових лідерів. І за нами став весь світ”, - наголосив Арсеній Яценюк.

Водночас він підкреслив, що Путін – це надзвичайно серйозний ворог: “Та машина, яка є в Росії, - її треба дуже серйозно брати до уваги”.

Проте Путін та його оточення з ФСБ, наголосив він, “бачать картину світу виключно через грати тюрми народів, чим є Російська Федерація”: “Він завжди помилявся по відношенню до України”.

Арсеній Яценюк нагадав, що Путін помилився у 2004 році, коли двічі вітав Януковича з обранням на посаду президента України. 

2013 року, нагадав він, Путін був переконаний, що українці не повстануть після відмови Януковича підписати угоду з ЄС і не будуть чинити опір, коли зайде російський солдат.

«Він був переконаний, що уряд, який я тоді мав честь очолити, паде через тиждень чи два. Але нам вдалося, незважаючи на різні конфлікти всередині, не допустити цього. Тобто, і тут Путін помилився”, - підкреслив Арсеній Яценюк.

“Далі Путін був переконаний, що Захід стомиться і відвернеться від України. Вісім років пройшло – не відвернувся. Далі він був переконаний, що Україна впаде економічно, військово, що пройдуть вибори і виграють проросійські сили”, - нагадав він. 

“Протягом останніх 15 років Путін помиляється”, - додав Арсеній Яценюк.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua