Бальцерович розкритикував український парламент, який не підтримує Уряд, - Михайло Хміль
середа, 9 березня 2016, 16:30

Колишній польський політик-реформатор Лешек Бальцерович відмовився бути ширмою тих політичних сил в Україні, які, прикриваючись критикою уряду, намагаються зірвати хід реформ.

Про це заявив народний депутат фракції "Народний фронт" Михайло Хміль.

«Пан Бальцерович поклав кінець інсинуаціям навколо того, що на посаду очільника українського уряду прийде варяг і все вирішить. Він чітко дав зрозуміти: в Україні проблеми не економічні, а політичні, бо Парламент блокує більшість урядових законів. Бальцерович сказав те, про що й так знають українці. І дай Бог, щоб його слова стали холодним душем для тих наших політиків, які розгойдують ситуацію в країні. Адже до думки українців вони прислухатися не хочуть», - зазначив він.

Михайло Хміль також нагадав, що західні партнери не вперше критикують діяльність Верховної Ради. Зокрема, про бездіяльність наших депутатів у парламентських комітетах говорив і колишній президент Європарламенту Пет Кокс.

«Європейці запропонували низку кроків для реформування діяльності Верховної Ради. Це позитивний сигнал, адже така реформа нарешті покладе кінець ганебній практиці перекладання депутатами своєї політичної безвідповідальності на уряд», - наголосив народний депутат.

Повертаючись до заяви Лешека Бальцеровича, парламентар додав, що польський політик поставив жирну крапку на намаганнях деяких вітчизняних політиків підмінити життєво важливу необхідність командної гри всіх гілок влади, спрямованої на здійснення реформ, розмовами про заміну прем’єра чи окремих міністрів.

«Бальцерович відмовився бути ширмою для тих політичних сил, які, прикриваючись критикою уряду, намагаються зірвати хід реформ. Сподіваюся, що після сказаного ним припиняться будь-які розмови про «месію», якого можна виписати з-за кордону», - констатував депутат.            

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua