"Батьківщина" давно робить усе, щоб дестабілізувати ситуацію в державі, - заява
середа, 17 лютого 2016, 12:29

Фракція "Батьківщина" вже давно де-факто вийшла з коаліції "Європейська Україна", тому сьогоднішня заява Юлії Тимошенко і її соратників – це чергове свідчення безвідповідального популізму.

Після скандальної відставки міністра екології Шевченка, якого в Уряд делегувала "Батьківщина", ця фракція фактично перейшла в опозицію, діючи в унісон з "Опозиційним блоком". Варто нагадати, що міністра Шевченка звинуватили у зв’язках з газовим олігархом і колишнім "регіоналом" Онищенком.

Жоден пункт коаліційної угоди, яку депутати "Батьківщини" підписали, вони ж і не виконували. Фракція саботувала роботу коаліції "Європейська Україна".

Протягом тривалого часу "Батьківщина" не голосує за внесені коаліцією і коаліційним Урядом законопроекти. Водночас, вони довго не наважувалася публічно заявити про те, що більше не працюють з коаліцією.

Створивши коаліцію і маючи своїх міністрів в Уряді, ця фракція робила все, щоб уникнути політичної відповідальності, домогтися дострокових виборів і дестабілізувати ситуацію в країні.

Вчора у Парламенті не вдалося реалізувати цей деструктивний сценарій. Саме цим викликана сьогоднішня заява "Батьківщини" про вихід з коаліції. Це ніщо інше, як чергова спроба задовольнити свої меркантильні інтереси вже не через відставку уряду, а через політичну кризу.

"Народний фронт" неодноразово закликав колег підписати додаток до коаліційної угоди і разом рухатися шляхом реформ. "Батьківщина" обрала сценарій протистояння: чим гірше, тим краще.

Хочемо наголосити, що всі намагання популістів розхитати ситуацію в країні – приречені на провал. Коаліція "Європейська Україна" продовжує роботу заради позитивних змін у державі. Яким би складним не було це завдання. 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua