"Батьківщина" і Опоблок провалили конфіскацію награбованих коштів Януковича (відео)
четвер, 16 червня 2016, 12:07

Верховна Рада не змогла включити законопроект № 4811 щодо цивільної конфіскації активів Януковича до порядку денного сесії.

"За" проголосувало лише 169 народних обранців попри те, що законопроект був написаний з урахуванням пропозицій та зауважень європейських партнерів.

В тому числі в повному складі не голосували Опозиційний блок, "Батьківщина", всього два голоси дала "Самопоміч".

Таким чином, Генеральна прокуратура України вкотре не отримає необхідних важелів для повернення арештованих коштів Януковича до Державного бюджету, в тому числі на фінансування оборонного замовлення.

"Я звертаюсь до всіх нормальних людей. Ми чули багато брехні про якесь рейдерство, про якесь майно. Закон розповсюджується виключно на арештовані кошти Януковича та його оточення. Я звертаюсь до всіх борців з офшорами, ці кошти знаходяться на рахунках офшорних компаній, в Ощадному банку - 1,5 млрд доларів", - прокоментував результати голосування голова Комітету з питань національної безпеки та оборони, представник "Народного фронту" Сергій Пашинський.

"Поверніть ці кошти або скажіть, що ви особисто вмотивовані, аби Янукович повернув ці кошти собі, а ви отримали комісію", - звернувся до критиків законопроекту народний депутат.

"Я впевнений, що Янукович не отримає ці кошти, і все-таки здорові сили переможуть. Досить брехати, краще розкажіть мотиви своєї брехні", -  додав він.

У свою чергу народний депутат від "Народного фронту" Тетяна Чорновол з трибуни Верховної Ради розповіла історію загиблого бійця АТО, свого чоловіка Миколи  Березового. Щоб спонукати колег проголосувати за  закон про спецконфіскацію, вона вийшла на трибуну з картиною-портретом сина бійця.

Парламентар розповіла, що Березовий загинув під час наступу на Іловайськ через "хворобливі амбіції командира" і техніку – БТР і кулемет – які вийшли з ладу.

Чорновол наголосила, що повернення награбованих режимом Януковича коштів могло б вистачити, аби належно підтримати Збройні Сили та запобігти тому, щоб інші діти росли без батьків.

Натоміть депутати так і не спромоглися включити законопроект до порядку денного.

 

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua