“Батьківщина” має або відмежуватися від путінського лобіста Савченко, або згуртуватися навколо неї, - Тетерук
середа, 3 серпня 2016, 16:21

Партія “Батьківщина” має або відмежуватися від Надії Савченко, яка лобіює вимоги Володимира Путіна, або взяти політичну відповідальність за неї, вважає народний депутат від “Народного фронту” полковник Андрій Тетерук. Так він прокоментував політичну платформу, нещодавно виголошену нардепом Савченко.

“З моменту свого обміну Надія Савченко послідовно, по пунктах, виголосила всі ті політичні вимоги й пропагандистські тези, які висуває щодо України Путін. Згадаймо: “прямі переговори” з російськими маріонетками; “вибачення” України перед терористами; “у Євромайдані й війні винна сьогоднішня влада України”; “декомунізація і захист української мови розколюють країну”; нова конституція з економічною автономією регіонів, парламентською республікою з мажоритарною системою.

Все ми роками чуємо або від самого російського тирана, або від його кума й партнера Віктора Медведчука. Тому “Батьківщина” має або відмежуватися від путінського лобіста Савченко, або відкрито взяти політичну відповідальність за неї”, - заявив Тетерук.

На його думку, об’єднання фракції “Батьківщина” навколо Надії Савченко буде послідовним і чесним політичним рішенням.

“Насправді, пропутінська публічна позиція Савченко мало відрізняється від поглядів та рішень Юлії Тимошенко. Нагадую: Тимошенко на засіданні РНБО 27 лютого 2014 року вимагала не допустити будь-якого збройного опору російській агресії. Савченко, вже перебуваючи в тюрмі під цілковитим контролем російських спецслужб, була обрана до Верховної Ради першим номером партійного списку “Батьківщини”. Тимошенко, попри свій декларативний патріотизм, вже рік працює в об’єднаній опозиції з “Окупаційним блоком”. Вони разом зривають голосування за реформаторські  та військові законопроекти. Юлія Володимирівна постійно в новинах телеканалу Льовочкіна “Інтер” агітує за економічний сепаратизм місцевих рад. Тому, якщо фракція “Батьківщина” згуртується навколо Надії Савченко, як нової розкрученої лідерки, - це буде послідовне й чесне політичне рішення”, - відзначив Андрій Тетерук.

Водночас він відмовився коментувати мотиви й обставини, з яких Надія Савченко, на його думку, лобіює інтереси путінського режиму.

“Ми зараз говоримо винятково про політичну позицію і політичну відповідальність. Чому Савченко стала путінським лобістом - питання другорядне. Не знаю: чи це шантаж, чи фінансові зобов’язання, чи психофармакологічна обробка в російській тюрмі. А може, це дуже тонка гра на особистих амбіціях, які в Надії просто зашкалюють з дитинства. Все це не важливо, адже зараз ідеться про публічну особу, відомість якої використовується в цілях гібридної війни”, - зауважив Тетерук.

Довідково

Андрій Тетерук - професійний військовий, пройшов шлях від командира взводу в Сухопутних Військах та Внутрішніх Військах МВС до начальника штабу миротворчої місії України в Косовому. Під час АТО повернувся з цивільного бізнесу, створив батальйон особливого призначення “Миротворець”. Полковник поліції.

Голова підкомітету з питань соціального і правового захисту військовослужбовців та членів їх сімей Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони. Член Військової Ради “Народного фронту”.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua