"Батьківщина" має відкликати Савченко зі складу ПАРЄ, - Андрій Тетерук (відео)
п’ятниця, 16 грудня 2016, 15:05

Фракція "Батьківщина" повинна відкликати кандидатуру народного депутата Надії Савченко зі складу делегації у Парламентській асамблеї Ради Європи.

Про це заявив Перший заступник керівника фракції "Народний фронт", член Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони Андрій Тетерук в ефірі одного з телеканалів.

Він нагадав, що фракція "Батьківщина" прописала у коаліційній угоді вимогу включити Надію Савченко до складу делегації у ПАРЄ, оскільки члени цієї організації  мають бути автоматично звільнені з ув'язнення для участі у сесії Асамблеї.

При цьому Андрій Тетерук додав, що Савченко була включена до делегації поза квотою фракції і наразі "Батьківщина" має трьох представників у ПАРЄ, що є більше, ніж належить цій фракції. Тому навіть з цієї позиції, зауважив політик, її відкликання буде справедливим.

"Я вважаю, що ви, як політична сила, яка досягла поставленої мети, маєте відкликати Надію Савченко самостійно, що є справедливо, оскільки вона виконала свою місію", - звернувся Андрій Тетерук до присутнього на ефірі представника фракції "Батьківщина".

"Більше того, пані Савченко не використовує мандат ПАРЄ, який в неї є, для того, щоб захищати наших полонених, щоб тиснути на європейське та світове суспільство з метою звільнення наших військовополонених. Взагалі не використовує. Вона починає говорити нібито про примирення, кидати ті тези, які послаблюють позиції України у переговорному процесі, а не використовує позицію народного депутата України, який наділений мандатом ПАРЄ", - наголосив перший заступник керівника фракції "Народний фронт".


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua