"Батьківщина" не зацікавлена у справедливих тарифах, зірвавши голосування за енергетичного регулятора, - Наталія Кацер-Бучковська
четвер, 14 липня 2016, 16:23

Фракції "Батьківщина" невигідно, щоб ринок енергетики функціонував правильно та були встановлені дійсно справедливі тарифи, тому вони зірвали голосування за законопроект про створення незалежного енергетичного регулятора НКРЕКП.

Про це заявила представник фракції "Народний фронт", член Комітету ВР з питань ПЕК, ядерної політики та ядерної безпеки, експерт з енергетичних питань Наталія Кацер-Бучковська після провалу голосування за відповідний законопроект.

Вона зазначила, що проект закону про Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (№2966-д) розроблявся профільним енергетичним комітетом понад півтора роки і "на нього чекали усі громадяни, оскільки цей законопроект мав пролити світло на формування тарифів, створити незалежного регулятора ринку енергетики".

"Були високі очікування, що цей якісний закон буде прийнятий. Проте представники фракції "Батьківщина" зірвали засідання Верховної Ради, запустивши в сесійній залі безпілотник і створивши цим самим неробочу атмосферу та відповідний ажіотаж. Метою цього, звісно, було зірвати прийняття законопроекту №2966-д, оскільки, очевидно, фракції "Батьківщина" не вигідно, щоб ринок енергетики функціонував правильно, щоб були встановлені дійсно справедливі тарифи, щоб було зрозуміло, як встановлюються тарифи і, нарешті, громадяни зрозуміли, хто каже неправду і на чиїй стороні правда", - заявила Кацер-Бучковська.

Більше того, на думку народного депутата, ті, хто не голосував за цей законопроект, "не можуть озвучити жодних аргументованих заперечень проти нього, а займаються популізмом чистої води".

За її словами, законопроект №2966-д на 95% містить технічні положення, зокрема про кваліфікаційні вимоги до комісіонерів НКРЕКП, вимоги щодо публічності, розкриття інформації комісії з енергетики, щоб кожна людина могла знати, як формуються тарифи на газ, воду та комунальні послуги.

Наталія Кацер-Бучковська вкотре нагадала, що даний законопроект наразі дуже необхідний, оскільки НКРЕКП діє лише на підставі указу Президента.

"Фракції коаліції та "Самопоміч" були готові йти на компромісне рішення, тому що у будь-якому випадку, в будь-якій редакції цей закон кращий, ніж його відсутність. Проте був вчинений такий ганебний крок для того, щоб дестабілізувати роботу парламенту. Це неприпустимо, і я сподіваюсь, що Регламентний комітет розслідує цей інцидент і притягне до відповідальності тих депутатів, хто таке зробив", - наголосила вона.

Крім того, представник фракції "Народний фронт" вважає, що депутати "Батьківщини" вдалися до такого "крайнього ганебного кроку, як запуск квадрокоптеру, через те, що вони не побачили підтримки своєї позиції ні в профільному енергетичному комітеті, ні серед більшості парламентарів".

Як відомо, сьогодні народні депутати провалили голосування за проект закону про Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (№2966-д), давши за нього лише 188 голосів "за". Серед усіх фракцій парламенту майже повним складом позитивно голосувала лише фракція "Народний фронт" (67 голосів), тоді як "Батьківщина", "Опозиційний блок" та "Радикальна партія" не дали жодного голосу.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua