«Батьківщина» та Опоблок намагаються зупинити децентралізацію, - Олена Бойко (відео)
середа, 18 січня 2017, 13:05

Депутати фракцій «Батьківщина» та Опозиційного блоку послідовно блокують ухвалення законопроектів, спрямованих на реформу місцевого самоврядування.

Про це заявила народний депутат фракції «Народний фронт» у Верховній Раді Олена Бойко на брифінгу в парламенті.

«Цього тижня в парламенті йде дискусія щодо законопроектів, покликаних продовжити реформу місцевого самоврядування. Це проект №5520, який, на жаль, вчора навіть не було включено до порядку денного – «Батьківщина», так само, як і Опозиційний блок, не дала жодного голосу в підтримку цього документа», - повідомила народний депутат.

«Це їхня послідовна позиція – «Батьківщина» жодного разу не голосувала за жоден децентралізаційний законопроект. Це прикро, оскільки з екранів представники цієї політичної сили говорять про свою підтримку народу, а підтримки у вигляді натискань на зелену кнопку ми не бачимо. Побрехеньки, які лунають з телевізійних екранів від представників Опозиційного блоку та «Батьківщини», є спробою зупинити реформу з децентралізації, яка вже принесла громадам нові можливості», - додала Олена Бойко.

Представник «Народного фронту» наголосила, що завдяки децентралізації, розпочатій урядом Арсенія Яценюка, вперше за 25 років в Україні можна говорити про профіцит місцевих бюджетів. «Станом на кінець 2016 року 10 млрд грн на депозитах – це місцеві доходи. Доходи місцевих громад, які об’єдналися, лише за один рік зросли в 7 разів з урахуванням трансфертів з Державного бюджету, а власні доходи – втричі», - уточнила депутат.

За її словами, це означає, що відбувається переформатування місцевого самоврядування, відбувається формування його базового рівня та оновлення місцевих рад.

Законопроект №5520 – це документ, який дає можливість громадам добровільно об’єднатися в межах різних районів. Минулого року ЦВК не знайшла правових можливостей та підстав 31-й такій громаді призначити перші вибори, не зважаючи на те, що в роз’ясненні профільного комітету йшлося про відсутність підстав відмовляти таким громадам.

«Бути в опозиції до коаліції – це ще можна зрозуміти, але бути в опозиції до власного народу – це неприпустимо. Ми просимо колег підтримати місцеве самоврядування, ми наполягаємо на тому, що місцеве самоврядування – це запорука сильної, незалежної, унітарної держави. «Народний фронт» є послідовним у продовженні реформи децентралізації. Сильна громада – сильна держава», - підсумувала Олена Бойко.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua