Без повного перезавантаження суддівського корпусу «мажорів»-убивць і далі випускатимуть на свободу, - Леонід Ємець
понеділок, 21 березня 2016, 11:18

Звільнення підозрюваного у подвійному вбивстві Сергія Калиновського під домашній арешт свідчить про збереження впливу його екс-вітчима, олігарха Дмитра Фірташа на судову систему України та говорить про необхідність проведення системної судової реформи з повним перезавантаженням суддівського корпусу.

Про це заявив народний депутат фракції «Народний фронт», член Комітету ВР з питань правової політики та правосуддя Леонід Ємець, коментуючи рішення Шевченківського районного суду про звільнення під домашній арешт екс-пасинка Фірташа Сергія Калиновського, якого підозрюють у скоєнні смертельної аварії в 2007 році.

«У 2007 році Калиновський зник із лікарні, куди потрапив після ДТП. Логічно було б, якби суд залишив під арештом «мажора», якого вдруге затримали минулої осені. Однак у п’ятницю суд дав змогу підозрюваному у подвійному вбивстві Калиновському знову опинитися на свободі. Це свідчить про збереження впливу його екс-вітчима Дмитра Фірташа на українську Феміду, навіть попри те, що сам олігарх зараз знаходиться в Австрії», - зазначив він.

На думку народного депутата, ця історія яскраво демонструє, що корумпованість української судової системи нікуди не поділася.

«І необхідність проведення системної судової реформи з повним перезавантаженням суддівського корпусу, за яку неодноразово виступали Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк та парламентська фракція «Народний Фронт» - це не політичне гасло, а жорстка необхідність. Без реальної реформи наші суди і надалі випускатимуть «мажорів» та вбивць на свободу», - резюмував Леонід Ємець.

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua