Без професійних і чесних судів Україна захлинеться від самосудів і розправ, - Ігор Лапін (відео)
середа, 20 вересня 2017, 10:53

Відсутність в Україні професійних і чесних судів призведе до того, що держава захлинеться від самосудів і розправ.

Про це заявив народний депутат фракції «Народний фронт» Ігор Лапін під час виступу з парламентської трибуни.

«Цей парламент взяв на себе відповідальність провести реформи. Вони непрості, болючі, можливо для когось незрозумілі, бо їх оцінять лише через кілька років. Але весь цей час нам потрібно тягнути цю ношу непопулярності для впевненості, що держава обрала правильний вектор», - зазначив народний депутат.

За його словами, реформи потрібні країні, яка пройшла точку неповернення. «Протягом останніх днів в Одесі сталося дві події, які сколихнули всю країну: від пожежі в таборі згоріли діти, а фігурантів масових заворушень 2 травня 2014 року виправдав суд. Щоправда, під тиском громадськості декого знову взяли під варту, але такі різні події ілюструють нашу країну і наше життя, наше відношення до оточуючих. І поки кожен із нас вважатиме, що всі безчинства, злочини і протиправні дії нас оминуть, ми не маємо права сподіватися на краще майбутнє, тому потрібно з цим боротися», - наголосив Ігор Лапін.

Представник «Народного фронту» нагадав, що в державі здійснено реформу правоохоронної системи і прокуратури, але їх й надалі потрібно очищувати від негідників та зрадників. «Ми прийняли освітню реформу, але її треба захистити від тих, кому наш вибір на українізацію дуже не подобається. Сьогодні перед нами – відповідальність за судову реформу. І добиваючись незалежності суддів, чесних і правосудних рішень, ми розуміли, що цей шлях непростий, але Україна його пройде», - додав він.

«Мені, звичайно, відомо, що популістські, нічим не підкріплені заяви з трибуни звучать переконливіше, але коли ми бачимо, що в нашій державі суди часто-густо приймають рішення не по закону, а по праву грошей, ми повинні з цим боротися. Всі в державі повинні зрозуміти: покарання буде невідворотним. Силу права має держава, і я наголошую, що ми маємо навколо цього об’єднатися. Сила права має перемогти право сили», - наголосив народний депутат.

«Якщо ми сьогодні не сформуємо професійні, чесні суди - завтра захлинемось від самосудів і розправ. Реваншизм рветься вперед різними шляхами. Реваншистів не цікавить Україна – вони дивляться на нас виключно як на територію. А нам потрібно захистити нашу державність. Реваншизм не пройде. Слава Україні!» - підсумував Ігор Лапін.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua