Без програми з МВФ вірогідність дефолту дуже висока. Завдання уряду - отримати $5,5 млрд і почати перемовини про збільшення пакету до $10 млрд - Арсеній Яценюк
понеділок, 16 березня 2020, 23:58

«Ключове завдання уряду – «добити» пакет фінансової допомоги від МВФ на $5,5 млрд і невідкладно почати перемовини про збільшення пакету хоча б до 10 мільярдів доларів», - наголосив у понеділок, 16 березня, прем'єр-міністр України 2014-2016 років, лідер партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк у програмі  «Зворотний відлік» на телеканалі UA:Перший.

Арсеній Яценюк зазначив, що 5 мільярдів доларів, які мав би надати Україні МВФ, недостатньо для подолання кризи: «Але краще мати 5, ніж не мати нічого».

Він нагадав, що в 2014 році уряд під його головуванням підписав з Міжнародним валютним фондом програму на 17,5 мільярда доларів.

«Нинішній уряд вже зараз повинен дзвонити, їхати «на перекладних» до Вашингтона, до директора-розпорядника і запитати одне тільки: що нам треба зробити для того, щоби збільшити пакет фінансової допомоги з 5 до 10 млрд доларів. Як мінімум», - сказав він.

«Закриваються зовнішні ринки. З українських облігацій виходять. Якщо виходять, то нові купувати не будуть. А для того, щоб потім вийти на ринок, дохідність для так званих іноземних інвесторів буде вдвічі-втричі вища. А за це треба платити з бюджету», - сказав додав Арсеній Яценюк.

Дефолт - це банкрутство української економіки, підкреслив він: «Хто заробить на дефолті? Ті, хто винні українській державі, і РФ так само. Чи відбудеться дефолт без (програми з) МВФ? Вірогідність надзвичайно висока, що без МВФ Україна буде оголошена банкрутом».

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua