Без ухвалення закону про спецконфіскацію бюджет буде нереалістичним, - Віктор Єленський (відео)
п’ятниця, 4 листопада 2016, 12:29

Якщо не буде ухвалений закон про спецконфіскацію - Державний бюджет на 2017 рік неможливо буде виконати. Тому проти нього виступають не лише поплічники Януковича, але й ті, хто хоче наблизити соціальний бунт в країні внаслідок нестачі коштів на соціальні та оборонні видатки.

Про це заявив народний депутат фракції "Народний фронт" Віктор Єленський.

"Без ухвалення закону про спецконфіскацію цей бюджет не «грає», він не сходиться. Йдеться про ті мільярди, які можна отримати в результаті спецконфіскації", - заявив він.

Як зазначив народний депутат, на сьогодні в українському парламенті існує кілька груп, які перешкоджають ухваленню цього закону.

"Спецконфіскації опираються ті, хто пов'язаний з Януковичем і його грошима. Такі люди є в парламенті. Також є люди, які представляють інтереси "бєглих" олігархів – Клюєва, Онищенка – вони теж опираються спецконфіскації", - зауважив параментар.

За його словами, в парламенті також є люди, які своїми діями навмисно прагнуть зробити так, аби Уряд не впорався зі своїм завданням.

"Щоб в Уряду не сходився бюджет, щоб не було чим платити вчителям і лікарям, щоб не було грошей на оборону і щоб, таким чином, наблизити соціальний бунт", - пояснив Віктор Єленський.

Крім того, враховуючи нещодавно оприлюднені електронні декларації високопосадовців, за словами представника фракції "Народний фронт", можна виокремити ще четверту "групу опору" - це ті чиновники, які записали свої статки на інших людей, "пенсіонерів у далеких одномандатних округах".

"Є люди (і про них вже стає відомо), які зараз ніде не працюють, але які були вчителями, друзями юності, тренерами тих чи інших осіб і на яких записані колосальні статки. Звичайно, що коли до них прийдуть, вони не зможуть сказати, де вони їх взяли. І ті люди, які записали на них долі, квартири, будинки, вони, звичайно, теж не хочуть спецконфіскації", - наголосив народний депутат.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua