Без закону про спецконфіскацію ситуація на фронті може різко погіршитись, - Андрій Тетерук (відео)
п’ятниця, 17 червня 2016, 11:05

Брак коштів у держбюджеті через небажання народних депутатів ухвалити закон про спецконфіскацію грошей Януковича може призвести до того, що ситуація на фронті різко погіршиться.

Про це заявив Перший заступник голови фракції "Народний фронт" Андрій Тетерук у четвер в ефірі "5 каналу".

"Якщо ми не втримаємо фронт і тут хазяйнуватимуть усілякі гіві з моторолами, то на жодні здобутки України в майбутньому годі й розраховувати", - наголосив він.

"Ми бачимо, який величезний військовий потенціал зосереджено біля наших кордонів. І якщо ми будемо ставитись до обороноздатності нашої країни так, як ставився до неї парламент протягом останніх днів, ситуація стане дуже загрозливою", - додав Тетерук.

На його думку, до питання національної безпеки слід ставитись відповідально.

"Ніякий футбол, жодна інша подія не повинні перебивати нашого бажання укріпити обороноздатність країни", - підкреслив представник "Народного фронту".

Він пояснив, що частина грошей, які підпадають під дію закону про спецконфіскацію, а саме 9 млрд гривень, мали б піти безпосередньо на рахунки Міністерства оборони.

"Коли ми планували бюджет, ми розраховували, що кошти, які вкрав Янукович і які знаходяться на рахунках Ощадбанку, ми матимемо повне право і можливість повернути народу України", - сказав народний депутат.

За його словами, інша частина коштів могла б бути використана на підвищення соціальних стандартів - наприклад, на підвищення зарплати вчителів, на чому неодноразово наголошувала міністр освіти і науки Лілія Гриневич.

"Дуже багато було позитивних моментів. Але ми чуємо риторику політичних сил, які грають на тому, що все в країні погано, і нібито необхідним є проведення позачергових парламентських виборів", - зазначив представник "Народного фронту".

"І дуже потрібний країні проект не набирає потрібної кількості голосів, хоча часу на те, що узгодити документ, прибрати всі розбіжності, було вдосталь. Ми бачимо небажання, саботаж, і відверте ухиляння від того, щоб повернути ці кошти державі", - резюмував  Андрій Тетерук.

 

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua