Без залучення іноземних технологій ВПК України не виживе, - Сергій Пашинський (відео)
четвер, 13 квітня 2017, 11:32

Для того, щоб вижити у протистоянні з російською збройною агресією та стати конкурентоспроможною державою, Україні необхідно залучати новітні іноземні технології у свій військово-промисловий комплекс.

Про це заявив заступник керівника фракції «Народний фронт» у Верховній Раді, голова профільного Комітету з питань національної безпеки і оборони Сергій Пашинський в ефірі одного з телеканалів.

«Якщо ми зараз не залучимо в наш військово-промисловий комплекс навіть не іноземні інвестиції, а іноземні технології, - ми не зможемо випускати якісну зброю, тому що останні 27 років розпродавалося через корупційні схеми те, що нам лишилось після СРСР», - наголосив народний депутат.

«Зараз ми відстали від усіх, ми від Росії відстали на 15-20 років, і це треба розуміти», - додав він.

За словами Сергія Пашинського, провідні світові концерни готові розглядати питання такої співпраці з Україною, але тут на заваді стане популізм і демагогія української політики.

«Наприклад, один німецький концерн зацікавлений в співробітництві з одним з бронетанкових заводів, яких у нас шість – готовий створити СП і почати виробляти техніку німецького зразка. Але я боюсь навіть висловити таку пропозицію в сесійній залі», - пояснив він.

«Та без цього ми не виживемо, і рано чи пізно ми це зробимо», - заявив голова профільного комітету.

Він зазначив, що розвиток ВПК тягне за собою розвиток економіки та новітніх технологій. «Для тих людей, які називають себе українськими політиками, це навряд чи буде аргументом, але це – правда. Адже немає жодної розвинутої країни, де не було б розвинуто ВПК. Він тягне за собою все: науку, інженерію тощо. Технології, задіяні у ВПК, потім передаються в цивільний сектор і піднімають економіку та конкурентоздатність країни», - підсумував Сергій Пашинський.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua