Безпека світу – це членство України в НАТО - Арсеній Яценюк на презентації 12 пунктів стратегічного партнерства США та України (відео)
середа, 10 березня 2021, 16:15

«Безпека світу – це членство України в НАТО. В 2008 році нам чітко сказали, що двері НАТО відкриті. Залишилося, щоби Україна зайшла в ці двері, і нова американська адміністрація за свою каденцію зробила можливе все для того, щоб Україна підписала план дій щодо членства в Альянсі», - наголосив Голова Київського Безпекового Форуму, прем’єр-міністр України 2014-2016 років, лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк під час презентації спільного звернення українських та американських діячів «12 пунктів стратегічного партнерства між Сполученими Штатами та Україною».

Звернення ініційоване Київським Безпековим Форумом, заснованим Фондом Арсенія Яценюка «Відкрий Україну». Заяву підписали понад 70 українських і американських діячів.

Арсеній Яценюк наголосив, що членство України в НАТО - це «відповідь на запитання, чи можливий повноцінний мир в Європі»: «Так, можливий. Якщо Україна стане членом як НАТО, так і Європейського Союзу».

Голова КБФ підкреслив, що одним із базових пунктів звернення є також продовження курсу реформ, який Україна розпочала в 2014 році. Він підкреслив, що тоді Сполучені Штати стали на підтримку цих реформ, як економічно, так і фінансово.

Ще одним ключовим питанням Арсеній Яценюк назвав питання безпеки української держави, «яка всеціло підтримується американською адміністрацією»: «Починаючи з постачання летального та нелетального озброєння і закінчуючи запровадженням всіх видів санкцій, в тому числі і санкцій проти Російської Федерації за незаконну анексію Криму та захоплення Донецька і Луганська».

Він окремо відзначив необхідність підтримки енергетичної незалежності України і «чітку й беззастережну позицію Сполучених Штатів Америки щодо запровадження санкцій проти антиукраїнського, антиєвропейського і проросійського проекту «Північний потік-2».

Київський Безпековий Форум – головний міжнародний форум України з проблем війни і миру, української та глобальної безпеки, заснований Фондом Арсенія Яценюка «Відкрий Україну» у 2007 році.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua