Безпекова архітектура світу потребує перегляду, - Наталія Кацер-Бучковська (відео)
середа, 30 вересня 2015, 11:40

Робота вітчизняної дипломатії на 70-й Генеральній Асамблеї ООН є чітким посилом до перегляду того, яким чином у подальшому світова спільнота буде гарантувати територіальну цілісність та безпеку держав.

Про це заявила народний депутат фракції «Народний фронт» Наталія Кацер-Бучковська у вівторок в ефірі телеканалу «112 Україна».

«Робота української дипломатії на Генасамблеї ООН – це чіткий посил до перегляду того, яким чином у подальшому світова спільнота буде гарантувати територіальну цілісність, безпеку, оскільки в світі відбувається ескалація насильства, відбуваються досить значні конфлікти, і також дуже важливо привертати увагу до України й до всього, що відбувається тут», - наголосила вона.

За її словами, фактично зараз у світі відбувається повний перегляд безпекової архітектури.

«Ті моделі, які були побудовані після Другої cвітової війни, вичерпали себе, і їх потрібно переглянути», - сказала представник «Народного фронту».

Наталія Кацер-Бучковська також підтримала висловлену делегацією України ідею щодо надання нашій державі тимчасового членства в Раді безпеки ООН.

«Враховуючи всі гарантії, які нам було надано Будапештським меморандумом, і те, що на даний момент порушена територіальна цілісність нашої держави, я вважаю, що Україна заслужила таке місце. Це дасть можливість укріпити наші безпекові позиції на дипломатичному рівні», - зазначила вона.

«Друге питання – це право вето. Воно дає Росії можливість блокувати всі рішення щодо України та інших конфліктів, і це, безумовно, робить такі рішення невиконуваними», - сказала народний депутат.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua