Безпосередній зв’язок між виборцем і депутатом можливо забезпечити лише за наявності відкритих списків, - Леонід Ємець (відео)
п’ятниця, 26 травня 2017, 14:22

Безпосередній зв’язок між виборцем і депутатом можливо забезпечити виключно за наявності відкритих виборчих списків.

Про це заявив народний депутат фракції "Народний фронт" Леонід Ємець під час виступу з трибуни парламенту.

Коментуючи погану явку депутатів по п’ятницях, представник "Народного фронту" зазначив: "Деякі наші колеги, які вже не перше й не друге скликання є народними депутатами, з’являються в цій залі виключно для складання депутатської присяги та в день голосування за призначення Генерального прокурора".

"Решту часу їх немає на робочих місцях, а коли висуваєш їм якісь претензії, вони відповідають, що вже розрахувалися зі своїми виборцями під час передвиборчої кампанії: поставили лавочки, пороздавали гречку чи гроші. Мовляв, ми свої місця вже викупили й, будь ласка, не питайте нас про якусь роботу", - обурився Леонід Ємець.

На його переконання, український парламент не має права так працювати.

"Єдиний вихід з цієї ситуації – ухвалення нового закону про вибори, з відкритими списками. Це те, що обіцяли всі політичні партії, йдучи на вибори в 2014 році. Відкриті списки – це те, що ми маємо імплементувати, аби цей парламент, а також наступні його склади, змогли належним чином виконувати свої обов’язки", - наголосив народний депутат.

"Безпосередній зв’язок між виборцем та парламентарієм можливо забезпечити виключно за наявності відкритих виборчих списків. У Верховній Раді вже є шість відповідних законопроектів, і ми найближчим часом внесемо їх у сесійну залу", - додав він.

"Зрозуміло, ті, хто постійно відсутній, хто вважає, що викупив своє місце в парламенті, ніколи не підтримає відкриті списки. Зрозуміло, що окремі політичні лідери не в захваті від того, що саме виборці визначатимуть, хто буде в ТОПі виборчого списку й стане лідером відповідної політичної сили. Але ми доведемо цей законопроект до розгляду, і сподіваємось, що українські громадяни вийдуть під стіни Верховної Ради підтримати його", - підсумував Леонід Ємець.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua