Блокада торгівлі з окупованими територіями може призвести до зупинки металургійних підприємств та масових звільнень, - Віталій Сташук (відео)
середа, 1 березня 2017, 11:27

Блокада торгівлі з окупованими територіями може призвести до зупинки підприємств, масових звільнень їх робітників та у результаті - знищення металургійної галузі України.

Про це заявив представник фракції "Народний фронт" Віталій Сташук у вівторок в ефірі одного з телеканалів.

Він зазначив, що певні політики сьогодні намагаються "емоційно розкачати тему блокади", забуваючи при цьому озвучувати конкретні факти.

Так, за словами Віталія Сташука, у 2016 році підприємства, які фактично працюють на окупованих територіях ОРДЛО, але зареєстровані в Україні, перерахували до Державного бюджету України 31,7 млрд грн.

"Якщо блокада декларує: нашкодити олігархам - як головна мета, а по факту це може призвести до зупинки підприємств, причому не тільки в Авдіївці і Маріуполі, а це може торкнутися і Дніпра, і багатьох інших міст, і 300 тисяч робітників можуть залишитися без роботи, то це виглядає не просто дивно, це якась шизофренія: боряться з олігархами шляхом знищення галузі", - обурився народний депутат.

При цьому він наголосив, що в такому важливому питанні не можна все зводити лише до персоналій та прізвищ, а треба дивитися на суть питання.

"Сутнісні речі такі, що ця блокада знищує, як мінімум, металургійну галузь України, і те, про що вже говорили, - від двох до трьох мільярдів валютних надходжень. Це факт. Якщо така мета, то виникає питання: що це за патріоти країни, якщо в такий спосіб зараз діють в сьогоднішній Україні?", - наголосив Віталій Сташук.

Тому, на переконання парламентаря, "боротьба з олігархами не повинна призводити до зупинки підприємств та потенційних масових звільнень", оскільки у такому випадку це шкодить насамперед країні.

Крім того, Віталій Сташук заявив, що фракція "Народний фронт" готує законопроект щодо звільнення окупованих територій, який дозволить врегулювати багато питань, в тому числі й економічних.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua