Блокування Росією українських морських портів в Азовському морі – показовий приклад гібридної агресії, - Алексєєв (відео)
середа, 31 жовтня 2018, 13:06

Ситуація із блокуванням українських морських портів в Азовському морі – це показовий приклад гібридної агресії Російської Федерації проти України.

Про це заявив представник фракції "Народний фронт" Ігор Алексєєв в ефірі одного з телеканалів.

"Ситуація на Азові – це показовий приклад гібридної агресії Росії. Тут декілька складових: і політична, і економічна, і військова. Щодо військової складової, слава Богу, тут без жертв. Але ми розуміємо, що Росія може кожен день провокувати, кожен день може використовувати цю напругу, щоб потім розповідати про те, хто першим вистрілив. Тому в цій ситуації треба бути дуже пильними", - заявив народний депутат.

Ігор Алексєєв зауважив, що ситуацію на Азовському морі потрібно постійно тримати на контролі, а не робити вигляд, що нічого не відбувається.

"Як можна не говорити про ситуацію, де країні завдають реальних економічних збитків? Де окремі підприємства на Азові вже переходять на чотириденний робочий тиждень. Ми бачимо, що, фактично, йде економічний тиск на ці регіони та Україну в цілому", - наголосив представник "Народного фронту".

При цьому парламентар зауважив, що Україна в жодному разі не має права втратити свої морські торгівельні шляхи, оскільки їм немає альтернативи, зокрема для експорту металургійної продукції в інші країни. За його словами, у разі втрати цих шляхів українська металургійна продукція може стати неконкурентоздатною.

"Всі мають це питання обговорювати – парламент, Президент, Уряд – і шукати шляхи економічної протидії. Ніхто не має права усуватися від цього питання", - резюмував Ігор Алексєєв.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua