БПП має публічно продемонструвати, у який спосіб буде сформована нова коаліція, - Вікторія Сюмар
понеділок, 28 березня 2016, 22:05

Фракція «Народний фронт» ініціює загальні збори представників демократичних фракцій, які готові увійти до складу нової коаліції, з метою обговорення базових позицій та принципів, що мають бути закладені в новій коаліційній угоді.

Про це заявила заступник голови фракції Вікторія Сюмар у понеділок ввечері в інтерв’ю журналістам за результатами засідання фракції.

«Ми бачимо саме в цьому шлях вирішення політичної кризи, яка сьогодні склалася в державі. Все решта – це дуже тактичні кроки, коли нам кажуть, давайте голосувати за того чи за того. Це все не вирішує питання працездатності парламенту», - сказала Сюмар.

За її словами, «Народний фронт» вітає той факт, що фракція «Блок Петра Порошенка» нарешті запропонувала свою кандидатуру на посаду Прем’єр-міністра, а саме – Володимира Гройсмана.

Водночас, зазначила Сюмар, кандидатура Гройсмана, на жаль, не вирішує основної проблеми – відсутності коаліції в парламенті.

«Ми розуміємо, що будь-який Уряд не буде ефективним без коаліції, сформованої в демократичний спосіб, коли 226 народних депутатів будуть готові виконувати як коаліційну угоду, так і програму дій Уряду. Ефективним Уряд може бути лише тоді, коли він має розроблену чітку програму, яка донесена до суспільства і поділяється ним, програму, яка матиме підтримку в залі українського парламенту», - заявила вона.

У зв’язку з цим заступник голови фракції «Народний фронт» звернулася до фракції БПП з проханням публічно продемонструвати, у який спосіб буде сформована нова коаліція.

«В нову коаліцію станом на зараз, на жаль, не можуть входити лише дві фракції, там має бути, як мінімум, три фракції», - зазначила вона.

«Ми маємо на спільних зборах обговорити все те, що нас об’єднує, випрацювати спільний етичний кодекс, тобто яка має бути поведінка депутатів в коаліції. А не так, що ми ввійшли, підписалися, а потім пішли і почали поливати один одного брудом. Ми розуміємо, що це не сприяє роботі Уряду і від цього втомлюються люди», - сказала вона.

Як заявила Вікторія Сюмар, у разі таких домовленостей - напрацювання спільної коаліційної угоди, плану дій Уряду та принципів взаємодії нової коаліції - фракція «Народний фронт» готова поставити підписи під цими документами та підтримати того кандидата на посаду Прем’єр-міністра, якого запропонувала фракція «Блок Петра Порошенка».

«Ми готові на все сьогодні, аби забезпечити стабільність в країні. Ніхто в «Народному фронті», в тому числі і лідер партії Арсеній Яценюк, не тримається за крісло. Завдання нашої фракції та Прем’єр-міністра Яценюка - зробити ситуацію і в Уряді, і в парламенті керованою. На жаль, наші політичні партнери зараз не демонструють такої готовності», - підкреслила вона.

Народний депутат також  наголосила, що фракція «Народний фронт» готова до конструктивного діалогу з демократичними силами парламенту та до якнайшвидшого ухвалення рішень щодо формування нової коаліції вже на цьому парламентському тижні.

«Політична криза, створена не «Народним фронтом», вже надто затяглася. Коли наші партнери починали розпад коаліції, ніхто з них чомусь не говорив про те, що це може завести країну в стан повної некерованості державним апаратом. Тому ми зацікавлені в тому, щоб відбулися зустрічі, де були б досягнуті ключові домовленості та якнайшвидше напрацьовані відповідні документи», - заявила вона.

Після цього, як наголосила Вікторія Сюмар, новостворена коаліція обов’язково має підтримати нову програму дій Уряду для того, щоб він отримав вотум довіри та недоторканність на рік для того, щоб реалізувати цю програму.

«Бо призначити Уряд, який пропрацює 2-3 місяці, і знову кинути країну в стан політичної кризи – це так само безвідповідально», - резюмувала парламентар.

 

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua