Брудна кампанія проти Яценюка велася майже рік і коштувала $30 млн, - Андрій Помазанов (відео)
середа, 7 грудня 2016, 11:02

Парламентська фракція "Народний фронт" вимагає від НАБУ розслідувати політичну корупцію у вищих ешелонах влади та назвати імена замовників масштабної дискредитаційної кампанії проти екс-прем'єр-міністра Арсенія Яценюка.

Про це заявив народний депутат фракції "Народний фронт" Андрій Помазанов, виступаючи з  парламентської трибуни.

Він зазначив, що інтерв’ю депутата Онищенка виданню "The Independent" наглядно продемонстровало, "яким чином можна витратити 30 млн доларів менше, ніж за 10 місяців – на цинічний план щодо дискредитації ефективних проєвропейських політиків у очах наших співгромадян із застосуванням чорних технологій, за змовою з нечистими на руку державними службовцями та високопосадовцями".

"Ці кошти було витрачено, в першу чергу, на те, щоб проводити антиурядові акції, протести, підкуповувати ЗМІ з метою розповсюдження публікацій замовного характеру проти Арсенія Яценюка, очолюваного ним уряду і фракції "Народний фронт", - наголосив Андрій Помазанов.

"При цьому Онищенко вказав, що у підривній діяльності проти нашої політичної сили брали участь й інші народні депутати – приблизно їх було близько 70 осіб, які зараз можуть бути присутні в цій залі. Апофеозом цинізму висловлювань Онищенка в газеті "The Independent" стало зізнання, що він сплатив 6 млн доларів за отримання депутатського мандату для захисту свого газового бізнесу", - додав представник "Народного фронту".

За словами Помазанова, такі факти вчинення корупційних злочинів не повинні залишитися без уваги правоохоронних органів, а всі винні особи мають понести відповідальність за всією суворістю закону.

"Тому саме вчора група депутатів фракції "Народний фронт" здійснила візит до НАБУ з вимогою перевірити факти зухвалої політичної корупції, до якої причетний Олександр Онищенко, з’ясувати замовників, виконавців та осіб, які профінансували здійснення чорного піару проти уряду Арсенія Яценюка і встановити всі обставини корупційних правопорушень та притягнути винних осіб до відповідальності", - наголосив Андрій Помазанов.

Він додав, що дискредитація Арсенія Яценюка і "Народного фронту" здійснювалася протягом 10 місяців.

"Зокрема, ми пам’ятаємо заяви екс-керівника Держфінінспекції Гордієнка, які було визнано брехливими Генеральною прокуратурою; обвинувачення Олексія Мочанова про отримання Арсенієм Яценюком міфічного мільярда, за що він потім вибачився; пам’ятаємо багато іншого замовного матеріалу. Тому вимагаємо з цієї високої трибуни не тільки здійснення розслідування політичної корупції у вищих ешелонах влади, а й розкрити українському народу імена замовників кампанії проти Арсенія Яценюка та "Народного фронту", - резюмував Помазанов.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua